Euro 2012: Νίκη… βάλσαμο για Ολλανδία (video)

Την πρώτη της νίκης τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Euro 2012 πήρε η Ολλανδία η οποία επικράτησε 2-0 της Σλοβακίας στο «Ντε Κάιπ».

Με άσχημο τρόπο είχε ξεκινήσει τις φιλικές της υποχρεώσεις η Ολλανδία ενόψει του Euro 2012, καθώς είχε ηττηθεί από Μπάγερν Μονάχου και Βουλγαρία με τον προβληματισμό στο στρατόπεδό της να είναι μεγάλος, κυρίως για τα αρκετά αμυντικά λάθη.

Στο

«Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ, η ομάδα του Μπερτ φαν Μάαρβικ έδειξε πως μπορεί να βελτιωθεί στην πίσω γραμμή, καθώς απέναντι στην Σλοβακία πήρε με άνετο τρόπο τη νίκη με 2-0, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα αμυντικά.

Οι «οράνιε» στο 7’ άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Σαλάτα, για να διώξουν το άγχος από τα πόδια τους. Στη συνέχεια όμως, δυσκολεύτηκαν αρκετά να δημιουργήσουν φάσεις, δείχνοντας πως χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά για τα τελικά της διοργάνωσης.

Ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ μπήκε στο 51΄στην αναμέτρηση και μπήκε στην πρώτη δεκάδα με τις συμμετοχές της Ολλανδίας, φτάνοντας τις 95 και συνδύασε το συγκεκριμένο ρεκόρ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς στο 75’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Μπούμα (46’ Φλάαρ), Ρόμπεν (84’ Νάρσινγκ), Αφελάι (80’ Κάιτ), Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ, Σχάαρς, Σνάιντερ (51’ Φαν ντερ Φάαρτ), Φαν Πέρσι (68’ Χούντελααρ)
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Μούτσα, Σαλάτα, Τσεχ (76’ Γκουλντάν), Πέκαρικ, Χουμπόσαν, Σβνέντο, Γκουεντέ (46’ Κόνα), Μπρεζνάνικ (46’ Προχάσκα), Χάμσικ, Στοκ (80’ Κόπουνεκ), Μπάκος (78’ Χολόσκο).

Keywords
Τυχαία Θέματα