«Δικαίωση των κόπων του ΠΑΟΚ η αδειοδότηση»

Χαρά και δικαίωση των κόπων του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος, την αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» ο Κυριάκος Κυριάκος είπε για την αδειοδότηση: «Πανηγυρικό δεν είναι το κλίμα. Το να αντιμετωπίζεις προβλήματα και βήμα-βήμα να τα λύνεις δε σημαίνει ότι είναι λόγος να πανηγυρίζεις.

Είναι δύσκολη η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες που ακολουθούσαν... μνημονιακή πολιτική δικαιώθηκαν. Έχει αγωνιστικό κόστος, πικραίνεις τον κόσμο γιατί χάνεις σε ποιότητα.

Είναι χαρά και δικαίωση αλλά δεν είναι πανηγυρικό γιατί αυτή η νοοτροπία θα πρέπει να μας ακολουθεί για πολύ καιρό για να μη φτάσουμε στο εξευτελιστικό σημείο να μην παίρνουμε άδεια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήταν εξευτελιστικό να μας θεωρού ίδιο με ομάδες που δεν έχουν διακανονισμούς δεν έχουν ρυθμίσει την εφορία κτλ. Έχουμε μία διαπραγμάτευση με επενδυτή που δείχνει σοβαρή, έχουμε plan b σε περίπτωση που δεν προχωρήσει αλλά ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να μπει στην ίδια διαδικασία με άλλες ομάδες».

Σε ερώτηση για τις μειώσεις που έγιναν στο μπάτζετ, τόνισε: «Δεν τέθηκε άλλος λόγος ποτέ από το καλοκαίρι που έγινε η αποδέσμευση του Βιτόλο και μέσα στη χρονιά που έφυγαν και άλλοι παίκτες. Ο λόγος ήταν η αδειοδότηση. Και η προηγούμενη διοίκηση και ο Ζήσης Βρύζας από τη μέρα που ανέλαβε, το έβαλε πρώτο θέμα στην ατζέντα. Αυτό είχε κόστος αγωνιστικό. Καταλαβαίνει η ομάδα πότε είναι προτεραιότητα και πότε όχι. Το καταλαβαίνει ότι η διοίκηση έπεσε πάνω στην αδειοδότηση.

Ήταν καταλυτική η παρουσία του προέδρου στην επιτροπή. Ο επίλογος έδωσε ένα κλίμα του τι συμβαίνει και έδωσε μία σιγουριά ότι η ΠΑΕ είναι τακτοποιημένη, ότι έχει πλάνο να αποπληρώσει τους διακανονισμούς. Και το μεγάλο επιχείρημα, ήταν ότι εμείς σας αποδείξαμε ότι προτού μας κάνετε έλεγχο, κάναμε θυσίες. Και παρά τη στεναχώρια του κόσμου όταν χάνει παίκτες, δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τις αντιδράσεις του. Η ώριμη στάση του απέδωσε καρπούς. Ακόμα περισσότερο σε αυτούς τους πιστούς που έμειναν στο γήπεδο και μετά τον Ιανουάριο που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο μόδα. Σε αυτούς αξίζει ένα παραπάνω μπράβο».

Ενώ για το αν ο ΠΑΟΚ κινηθεί νομικά μετά τη μη αδειοδότηση άλλων ομάδων, είπε: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακολουθεί από τον Δεκέμβριο έτσι και αλλιώς το τι γίνεται και αν παραβιαστεί η νομιμότητα θα αντιδράσει. Μιλάμε για ανταγωνισμό βάσει ενός πλαισίου. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται επί ίσοις όροις αν και δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Το 95% των ομάδων είναι πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση αλλά δεν τηρείται το fair play. Ο καθένας προσπαθεί να κοιτάξει τα του οίκου του.

Αλλά δεν είμαστε εμείς ο μικρός σύλλογος να βάλουμε εμπόδια. Δε θα πάμε με μικρότητες να αποδείξουμε ότι εμείς είμαστε οι άγιοι και οι άλλοι κάνουν λαμογιές. Αντιμετωπίσαμε την επιτροπή που ήταν αρκετά αρνητική απέναντι μας αλλά πήρε τη σωστή απόφαση. Μαγικά σε μία βδομάδα στους φακέλους δε μπορεί να γίνουν. Εγώ προσωπικά χαίρομαι με τις δικές μας καθημερινές νίκ

Keywords
Τυχαία Θέματα