Το… φυτώριο της ξιφασκίας δίνει εξετάσεις στο ΟΑΚΑ

Το Σάββατο (26/05) η ξιφασκία διοργανώνει μια... ξεχωριστή γιορτή στο ΟΑΚΑ.

Μια αγωνιστική γιορτή, που θα έχει πρωταγωνιστές μικρά παιδιά, 5-12 χρόνων, που καταπιάνονται με το άθλημα την τελευταία 2ετία. Από το Σεπτέμβριο του 2011. Μιλάμε, δηλαδή, για το «φυτώριο» που φτιάχνεται στα Κέντρα Ανάπτυξης της περιφέρειας Κέντρου, μέσα από το πρότυπο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Νίκησε με το σπαθί σου», το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και

εκτός Ελλάδος (!).

Το Σάββατο (26/05) στους αγώνες επίδειξης αρχαρίων, που διοργανώνει η ΕΟΞ για 2η συνεχόμενη χρονιά στο ΟΑΚΑ, υπολογίζεται να δώσουν το «παρών» μέχρι και 150 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Ένας αριθμός για τον οποίο ο συντονιστής αγωνιστικού σχεδιασμού της Ομοσπονδίας, Χάρης Τσολάκης, μπορεί να είναι υπερήφανος, ως εμνευστής της πρωτοποριακής αυτής προσπάθειας, που υλοποιείται με στήριξη από την «Oλυμπιακή Αλληλεγγύη» και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Αφετηρία της διοργάνωσης, στις 10 το πρωί, θα είναι σύντομη επίδειξη του προγράμματος «Νίκησε με το σπαθί σου». Θα ακολουθήσουν αγώνες επίδειξης (σε 5-6μελή γκρουπ) στο ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη:

Για τα μικρότερα παιδιά 5-8 χρόνων (10.30 – 12.30) σε 10μετρη πίστα, και στη συνέχεια (12.30 – 2.30 το μεσημέρι) αγώνες στα ίδια όπλα για την ηλικιακή κατηγορία 9-12 χρόνων σε πίστα κανονικού μεγέθους.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι, με εξαίρεση τους αγώνες σπάθης 9-12 χρόνων που θα διεξαχθούν με σιδερένια σπαθιά, σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες θα γίνει χρήση πλαστικών σπαθιών. Φυσικά, σε όλα τα παιδιά θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα