Δεν είχε μόνο καρδιά, είχε και ΜΥΑΛΟ!

Ο Λευτέρης Μπακολιάς γράφει για το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Νέα Σμύρνη που ήρθε όχι μόνο χάρη στη ψυχωμένη εμφάνιση της ομάδας αλλά και χάρη στη σωστή νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ κι έπειτα.

Ο Παναθηναϊκός

πέρασε από την Νέα Σμύρνη. Παίρνοντας μια νίκη γεμάτη άγχος, αλλά και μαγκιά. Επειδή χρειάζεται μαγκιά για να ανατρέψεις ματς, παίζοντας απέναντι σε μια ομάδα που έχει πάθος, προηγείται στο σκορ και εν συνεχεία, κοιτά απλά να καταστρέψει το παιχνίδι σου. Δεν κατηγορούμε τον Πανιώνιο, αυτό μπορεί, αυτό κάνει και ήταν ομολογουμένως παλικαρίσια η προσπάθειά του. Για το «τριφύλλι», ο φόβος μιας δεύτερης σερί απώλειας ήταν ο μεγάλος αντίπαλος. Και ασφαλώς, δεν είναι τρόπος αυτός για να ξεκινάς ένα ματς που το αντιμετωπίζεις έτσι. Πάλι νωχελικά και το πληρώνεις με τέρμα που δέχεσαι. Αυτό ήταν το άσχημο της υπόθεσης. Το θετικό δίχως άλλο, ήταν η ψυχή και τα... άντερα που έβγαλαν οι «πράσινοι», για να κατορθώσουν να πάρουν το διπλό. Σε ένα πρωτάθλημα που αν αναλογιστεί κανείς τις έδρες που έχει «βγάλει» ο Παναθηναϊκός, ολοένα και φαίνεται να τον πλησιάζει...

Για την μαγκιά της ομάδας, την καρδιά κτλ, μιλούν όλοι. Λογικό και σωστό. Ειδικά απ’ τη στιγμή που οι ανατροπές δεν είναι σύνηθες φαινόμενο για τον Παναθηναϊκό (βέβαια κι αυτές που πετυχαίνει του τις... κλέβουν, όπως έγινε πέρσι στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό). Ο Παναθηναϊκός είχε και μυαλό. Ναι, δεν έβγαλε μάτια στο χορτάρι, αλλά δεν ήταν κακός. Κοινώς, η νίκη που πήρε, ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Επιπρόσθετα, η ομάδα είχε και μυαλό. Ποδοσφαιρικό μυαλό. Μιλάμε ασφαλώς για τον Κώστα Κατσουράνη. Για εμάς, ο εξυπνότερος (ποδοσφαιρικά) έλληνας ποδοσφαιριστής. Το παλικάρι ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Δεν μιλάμε για το γκολ που σημείωσε, το οποίο και έδωσε την νίκη φυσικά. Μιλάμε για τον τρόπο που αγωνίστηκε συνολικά. Φαντασία, προσπάθεια για να πετύχει το απρόβλεπτο και με καθαρό μυαλό την ώρα που η μπάλα... έκαιγε. Αυτά τα στοιχεία απαιτούνται για να διασπάσεις τόσο καλά στημένες άμυνες. Δεν θέλουμε να του κάνουμε αγιογραφία, άλλωστε δεν την έχει και ανάγκη. Ούτε προσπαθούμε να σας πούμε ότι είναι... Τσάβι και Ινιέστα μαζί. Ναι, έχει χάσει πολύ σε ταχύτητα και αντοχή, αλλά τα προσόντα που διαθέτει αυτό το παιδί, τον καθιστούν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ θετικό λοιπόν το ότι βγήκε μπροστά σε ένα τέτοιο ματς και πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Τη στιγμή που ο Κουίνσι ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Κλέιτον δεν τράβηξε και ο Λέτο αν και ορεξάτος, παραλίγο να «πνίξει» την απόδοσή του μέσα στα νεύρα!

Υ.Γ.: Οι διαμαρτυρίες για το πέναλτι του Λέτο ήταν από... τον Ολυμπιακό. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι είδαν πως είναι παράβαση. Πέφτει εντυπωσιακά ο Αργεντινός, οκ. Αλλά απ’ τη στιγμή που απλώνει το πόδι ο παίκτης του Πανιωνίου, τότε δεν σηκώνει συζήτηση η φάση.

Υ.Γ.2: Η Κέρκυρα «καίγεται» για βαθμούς. Και το απέδειξε...

Υ.Γ.3: Ο Βαλβέρδε με τον τεχνικό της Κέρκυρας, μήπως είναι φίλοι;

Υ.Γ.4: Αυτό το

Keywords
Τυχαία Θέματα