Δέκα γκολ η Ταϊτή, πέντε η Νέα Καληδονία

01:23 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Με το… δεξί ξεκίνησαν η Ταϊτή και η Νέα Καληδονία τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο της Ωκεανίας για το Μουντιάλ του 2014.

Από τη μία, ο 23χρονος μέσος, Λορένζο Τεχάου, πέτυχε τέσσερα γκολ στο 10-1 της Ταϊτής στην έδρα της Σαμόα. Οι Τζόναθαν και Άλβιν Τεχάου σημείωσαν από δύο γκολ, ενώ ο Τεανουί Τεχάου είχε άλλο ένα, οπότε η οικογένεια είχε εννέα γκολ! Το έτερο τέρμα καταγράφηκε από τον Στίβι Τσονγκ Χούι, ενώ ο Σιλάο Μάλο μείωσε σε 6-1 στο 70ό λεπτό, πριν η Ταϊτή τελειώσει το ματς με τέσσερα γκολ σε δώδεκα λεπτά.

Σε άλλο ματς του πρώτου ομίλου, η Νέα Καληδονία κέρδισε με 5-2 τη Βανουατού, χάρη σε τρία γκολ του Μπεντράντ Καΐ. Πάντως ο Ζορζ Γκοπ-Φενεπέι πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 66ο λεπτό, αφού οι Ρόμπερτ Τάσο και Ζεν Νάκο Ναπραπόλ ισοφάρισαν σε 1-1 και 2-2, στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου. Τέλος ο Ρόι Καγιαρά διαμόρφωσε το 5-2 στο 88ο λεπτό.

Ο δεύτερος προκριματικός γύρος για το Μουντιάλ είναι και αντίστοιχος προκριματικός για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Ωκεανίας. Στον δεύτερο όμιλο μετέχουν Νέα Ζηλανδία, Φίτζι, Νησιά Σολομώντα και Παπούα Νέα Γουινέα. Εν τέλει, η πρώτη σε όλη τη ζώνη του OFC θα αντιμετωπίσει την τέταρτη ομάδα της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, για ένα «εισιτήριο» στο Μουντιάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα