Αποσύρεται ο Sergei Fedorov και αναλαμβάνει GM της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στα 42 του, ο Sergei Fedorov είναι ακόμα πολύτιμο μέλος της Μέταλουργκ Μαγκνίτογκορσκ του KHL, αλλά μάλλον έφτασε η ώρα της αποχώρησης από τη δράση.

Ο ζωντανός θρύλος του χόκεϊ επί πάγου αγωνίζεται στην παραπάνω ομάδα του KHL από το 2009. Ωστόσο εξετάζει πλέον προσφορά ανάληψης της θέσης του GM από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία ξεκίνησε

την καριέρα του το 1986. Μάλιστα ο μελλοντικός Hall of Famer φαίνεται πως θα δεχθεί την πρόταση, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επισημοποιηθεί.

Άγχος πριν από το «Madison Square Garden»

Ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες προπονήσεις των Νιου Γιορκ Ρέιντζερς και Ουάσινγκτον Κάπιτολς πριν τον αποψινό (13/05, 02:30) έβδομο αγώνα τους. Αρκετοί παίκτες των δύο ομάδων παραδέχθηκαν ότι είναι αγχωμένοι, αλλά ο αρχηγός των «καπς», Alex Ovechkin, μάλλον έχει το μεγαλύτερο κίνητρο. Άλλωστε έχει δεχθεί σκληρή κριτική και έχει μοναδική ευκαιρία για «απαντήσεις».

Περιμένουν οι Ντέβιλς

Τον νικητή της παραπάνω σειράς περιμένουν οι Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς στον τελικό της Ανατολής. Στο μεσοδιάστημα έχουν εξασφαλίσει πολύτιμες ημέρες ξεκούρασης, αλλά ο προπονητής, Peter DeBoer, δεν θεωρεί πως η αγωνιστική απραξία θα είναι οπωσδήποτε θετική.

«Μάχη» τερματοφυλάκων

Ο Mike Smith έχει φέρει τους Φίνιξ Κογιότες στον τελικό της Δύσης στα playoffs του NHL, αλλά το αντίστοιχο έχει πετύχει ο Jonathan Quick για τους Λος Άντζελες Κινγκς. Από τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/05, 03:00), όμως, θα ξεκινήσει η σειρά των δύο ομάδων και μονάχα ο ένας τερματοφύλακας θα προκριθεί στον τελικό του Stanley Cup. Για την ώρα, αμφότεροι διεκδικούν τον τίτλο του MVP της postseason. Εν τω μεταξύ, η πορεία των «λύκων» έχει ανεβάσει πάλι το άθλημα στην πόλη του Φίνιξ, αφού τα παιδιά άρχισαν να παίζουν χόκεϊ στους δρόμους, ύστερα από αρκετά χρόνια... άγνοιας.

«O Crosby και ο Datsyuk είναι οι Μέσι του χόκεϊ»

Τους Crosby και Datsyuk θεωρεί ο Evgeni Malkin, των Πίτσμπουργκ Πένγκουινς και της Ρωσίας, τους Μέσι του χόκεϊ επί πάγου. Παραδέχθηκε επίσης πως υποστήριζε τους Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς σαν παιδί.

Συνεχίζεται το Παγκόσμιο πρώτης κατηγορίας

Ευρεία νίκη με 8-0 επί του Καζακστάν πέτυχε ο Καναδάς και αποσπάστηκε στη βαθμολογία του γκρουπ του Ελσίνκι.

ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ (Ελσίνκι)
1. Καναδάς 16 (6 αγ.)
2. Φινλανδία 12 (5 αγ.)
3. Η.Π.Α. 10 (5 αγ.)
4. Σλοβακία 9 (5 αγ.)
5. Γαλλία 6 (5 αγ.)
6. Ελβετία 6 (5 αγ.)
7. Λευκορωσία 3 (5 αγ.)
8. Καζακστάν 1 (6 αγ.)

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ (Στοκχόλμη)
1. Ρωσία 15 (5 αγ.)
2. Σουηδία 15 (6 αγ.)
3. Τσεχία 11 (5 αγ.)
4. Νορβηγία 7 (5 αγ.)
5. Λετονία 6 (5 αγ.)
6. Γερμανία 6 (5 αγ.)
7. Ιταλία 2 (6 αγ.)
8. Δανία 1 (5 αγ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα