Αποχωρεί από τη FIA ο Σιντ Γουότκινς

Μία από τις θρυλικές μορφές της F1, ο γιατρός των γκραν πρι Σιντ Γουότκινς, αποχωρεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Ένας από τους ανθρώπους που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στη βελτίωση της ασφάλειας στη Formula1, ο καθηγητής Σιντ Γουότκινς, αφήνει το Ινστιτούτο Ασφάλειας της FIA. Ο dr Γουότκινς υπηρέτησε τη θέση αυτή σε κάθε γκραν πρι ως επικεφαλής του ιατρικού τμήματος από το 1978 ως το 2005 και από το 2004 ήταν Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ασφάλειας της FIA.

Ο

83χρονός αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής αν και θα παραμείνει ενεργός ως Επίτιμος Πρόεδρος. Ο ίδιος δήλωσε: «Ήταν τιμή και ευχαρίστηση να ηγηθώ του Ινστιτούτου από τότε που ιδρύθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα επιτεύγματα και τα σχέδια μας για το μέλλον. Ανυπομονώ να συνεχίσω να ασχολούμαι με το θεσμό ως Επίτιμος Πρόεδρος.»

Αντικαταστάτης του θα είναι ο καθηγητής Ζεράντ Σελάν, ο οποίος μίλησε με θαυμασμό για τον προκάτοχό του: «Έμαθα πολλά δουλεύοντας με τον καθηγητή Γουότκινς και τώρα ανυπομονώ να συνεχίσω το έργο του. Έχουμε κάνει πολλά βήματα στην αύξηση της ασφάλειας στους αγώνες, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα