Αντίδραση του Overeem

Με δημόσια δήλωση αντέδρασε για πρώτη φορά ο Alistair Overeem ύστερα από το θετικό ντόπινγκ κοντρόλ, το οποίο του στέρησε τη συμμετοχή στο UFC 146.

Ο Ολλανδός σούπερσταρ επρόκειτο να απολογηθεί στις 24 Απριλίου (σ.σ. Τρίτη) ενώπιον της αθλητικής επιτροπής της Νεβάδα. Ωστόσο έχει ήδη αποκλειστεί από το main event του UFC 146, στο οποίο επρόκειτο να αντιμετωπίσει

τον παγκόσμιο πρωταθλητή Heavyweight, Junior Dos Santos. Τη θέση του πήρε ο Frank Mir.

Σε έλεγχο περί χρήσης αντικανονικών ουσιών, το οποίο ήταν... ξαφνικό, ο Overeem πιάστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του ντοπέ. Συγκεκριμένα φανερώθηκε υψηλότατη τεστοστερόνη στον οργανισμό του.

Πλέον με επίσημη γραπτή δήλωση, λίγες πριν από την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι μερικά φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χρησιμοποίησε στο πλαίσιο της αποθεραπείας του από τραυματισμό στα πλευρά, ήταν αυτά που προκάλεσαν την τεράστια αύξηση της τεστοστερόνης. Προφανώς το ίδιο θα πει ο πρώην Strikeforce Heavyweight Champion στην αρμόδια επιτροπή. Πρέπει να σημειωθεί πως οι μαχητές δηλώνουν οποιαδήποτε «πονηρά» φάρμακα χρησιμοποιούν για τραυματισμούς, ειδικά όταν ελέγχονται, οπότε η τοποθέτησή του προκαλεί νέα ερωτηματικά.

Εν τω μεταξύ, ο Antonio «Big Foot» Silva θα αντιμετωπίσει τον Cain Velasquez στο co-main event του UFC 146. Άλλωστε ο Αμερικανομεξικανός μαχητής επρόκειτο να κοντραριστεί με τον Mir, ο οποίος προωθήθηκε στο main event. Αναμένονται νέα «μαγειρέματα» των αγώνων του UFC 146 τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ο Overeem δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον πρόεδρο του UFC, Dana White. Μάλιστα το «αφεντικό» του κορυφαίου promotion μικτών πολεμικών τεχνών ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο... δεν θα συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα