Αφού τη... γλίτωσε, είναι το φαβορί

Τέλος καλό για τον Ηρακλή, που προσδοκά το τέλος της σεζόν να τον βρει στη θέση του πρωταθλητή.

Τα χίλια κύματα είναι… λίγα για να περιγράψουν την περιπέτεια του Ηρακλή μέχρι τη συμμετοχή του στη φετινή Α1.Οι «κυανόλευκοι» επιβεβαίωσαν επίσημα την παρουσία τους στο πρωτάθλημα μόλις δύο ημέρες πριν από την πρεμιέρα με τον Άρη, παίρνοντας τελικά την πολυπόθητη

άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι Θεσσαλονικείς εμπιστεύτηκαν τον πάγκο σε έναν νέο, αλλά έμπειρο προπονητή, τον Σωτήρη Δρίκο και τις θέσεις των ξένων σε δύο Λετονούς (Μεντένις, Κορζενέβικς) και τον Τούρκο ακραίο Σινάν Τανίκ, που έδειξε εξαιρετικά δείγματα στα φιλικά. Η ημερομηνία σταθμός για τους ανθρώπους του Ηρακλή είναι η 1η Ιανουαρίου, όταν και λήγει η τιμωρία του Ρολάντο Ντεσπέιν, στη βοήθεια του οποίου υπολογίζουν πολλά.

Την τελευταία στιγμή, πάρθηκε η απόφαση να «χαλάσει» η συμφωνία με τον Πολωνό διαγώνιο Μαρσέλ Γκρομαντόφσκι, με αποτέλεσμα η ομάδα να στηριχθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη στον πολύπειρο Αντρέι Κράβαρικ και τον νεαρό Γιώργο Τζιουμάκα. Σε συνδυασμό με τη μεταγραφή ικανών Ελλήνων παικτών (Στεφάνου, Χριστοφιδέλη, Μποζίδη) και με τον τίτλο του φαβορί να του… κολλάει από το ξεκίνημα, ο Ηρακλής θα προσπαθήσει φέτος να μην περιοριστεί στο ρόλο του φιναλίστ.

Κολύμπατζης: «Άκρως ανταγωνιστική ομάδα»

Αφού ξεπέρασε το… σοκ της παρ’ ολίγο μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ο πρόεδρος της ομάδας, Θεόφιλος Κολύμπατζης, δεν κρύβει τους υψηλούς στόχους των «κυανολεύκων».«Θεωρώ ότι, αναλόγως των περιστάσεων, φτιάξαμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα ανάλογη των στόχων και της ιστορίας της ομάδας μας. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Ελλάδα και στο Champions League όπου επιστρέφουμε και σ' αυτή την προσπάθεια έχουμε την στήριξη του κόσμου μας την οποία περιμένουμε πιο έντονα από ποτέ».

Σμαραγδής: «Νωρίς να μιλάμε για φαβορί»

Ούτε να ακούει δε θέλει τη λέξη φαβορί ο Νίκος Σμαραγδής: «Αυτό τον τίτλο μας τον έχον αποδώσει κάποιοι εκτός ομάδας. Καλώς ή κακώς αυτή τη στιγμή καμία ομάδα δεν έχει δείξει ξεκάθαρα δείγματα γραφής, οπότε είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για φαβορί και αουτσάιντερ», επισημαίνει ο Χαλκιδιώτης κεντρικός και προσθέτει: «Υπάρχουν πολλά καινούργια πράγματα στην ομάδα, σε όλους τους τομείς και είναι λογικό να θέλουμε το χρόνο μας Κάθε μέρα, θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, θα διορθώνουμε τις αδυναμίες μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Για να δείτε το ρόστερ του Ηρακλή, πατήστε ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα