Reset για το ΟΑΚΑ

Πολλά μπορεί να είναι τα αγωνιστικά αίτια που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο 1-0, στη σειρά των τελικών του Πρωταθλήματος. Αυτό, όμως, που φαίνεται ότι υπερισχύει, είναι πως η εικόνα του Παναθηναϊκού, δεν ήταν η εικόνα – διπλού.

Δεν έμοιαζε με τις εμφανίσεις που μπαίνουν οι «πράσινοι» στο παρκέ και φαίνεται από το πρώτο λεπτό πως θα νικήσουν. Ανάλυση της ήττας, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να κάνουμε. Ούτως ή άλλως,

την Πέμπτη το βράδυ τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Οι Πρωταθλητές ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι το μονοπάτι της ισοφάρισης, ποιος είναι ο τρόπος ν’ αντιδράσουν και ας μοιάζουν με την πλάτη στριμωγμένη στον τοίχο. Αυτοί είναι που θα αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν στους «ερυθρόλευκους» να τους πάρουν τα σκήπτρα στην Ελλάδα ή, θα τους αναγκάσουν να περιμένουν και να ...σωπάσουν.

Προσωπικά θεωρώ πως ο δρόμος είναι ακόμη πολύ μακρύς, έχει «ψωμί» που λέμε. Πόσα τόσο άσχημα παιχνίδια μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός. Με ορθολογικά τρίλεπτα έμενε ζωντανός και επέστρεφε στο άψε – σβήσε στη διεκδίκηση του ματς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ενέργεια των πιτσιρικάδων του και φυσικά τη δαιμονισμένη φόρμα των Πρίντεζη – Παπανικολάου.

Στον αντίποδα, είναι ξεκάθαρη η υπεροχή του Παναθηναϊκού μέσα στο ζωγραφιστό. Το «είπαν» οι 20 πόντοι του Βουγιούκα, το κατέδειξε η διαρκής προσπάθεια για τάισμα των ψηλών. Αν, ωστόσο, δεν μπουν τα σουτ τότε ...κλάψτα. Με 4/17 τρίποντα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να νικήσεις, ενώ η διαφορά στα ριμπάουντ, κυρίως στο πρώτο μέρος (18-9), αποδεικνύει την μεγαλύτερη ενέργεια των γηπεδούχων. Για τη διαιτησία δε χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά. Ήταν κακή στα δύο πρώτα δεκάλεπτα (φόρτωσε με τρία φάουλ Βουγιούκα, Καιμακόγλου), αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκρινε αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, ο Πρωταθλητής δε βρέθηκε σε καλή μέρα στο ΣΕΦ, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει το προβάδισμα και πλέον την Πέμπτη με τη δύναμη του κόσμου του καλείται να ισοφαρίσει. Το αν μπορεί; Δε χρειάζεται απάντηση, θα το πουν ο Διαμαντίδης, ο Ομπράντοβιτς, ο Μπατίστ, ο Καιμακόγλου, ο Βουγιούκας και τ’ άλλα παιδιά. Αυτοί ξέρουν...

Keywords
Τυχαία Θέματα