MotoGP: Αλλαγές στους κανονισμούς των δοκιμών

Αλλαγές που αφορούν τους κανονισμούς των δοκιμών, το βάρος, τα φρένα, τα λάστιχα (για τα MotoGP) αλλά και τις μοτοσικλέτες CRT (μοτό παραγωγής με βελτιώσεις) ανακοίνωσε η F.I.M. για το 2012.

Η Επιτροπή Grand Prix (GPC) συνεδρίασε στη Βαλένθια και άλλαξε τον κανονισμό δοκιμών με δεδομένο την προσαρμογή στη νέα εποχή των δικύκλων με κινητήρες 1000 κ.εκ. Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν όποιον αναβάτη θέλουν σε όσες δοκιμές έχουν προγραμματίσει το 2012. Μοναδικός περιορισμός τους είναι ο αριθμός

των ελαστικών που θα τους προμηθεύει η Bridgestone για τις δοκιμές αυτές. Επίσης στην κατηγορία MotoGP, τα φρένα με δίσκους από ανθρακόνημα πρέπει να έχουν ένα μέγεθος διαμέτρου 320 χιλ. και μόνο δύο επιλογές στο πάχος των δίσκων.

Τέλος η GPC αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση προστατευτικών στις μανέτες των φρένων για ασφάλεια. Ηδη φέτος η LCR Honda ή σε μερικούς αγώνες λάνσαρε το εξάρτημα στη μοτοσικλέτα του Τόνι Ελίας, ενώ και η ομάδα του Gresini στη «Moto2» είχε τοποθετήσει το συγκεκριμένο εξάρτημα.

Οι μοτοσικλέτες πρέπει να είναι εξοπλισμένες με προστατευτικό στη μανέτα του φρένου, για να προστατευθεί από τυχαίες επαφές με άλλη μοτοσικλέτα. Μια αποδεκτή λύση είναι το φέρινγκ να επεκτείνεται τόσο ώστε να προστατεύει τη μανέτα του φρένου.Σε περίπτωση που το προστατευτικό της αυτό είναι συνδεδεμένο στο σύστημα φρένων, τότε πρέπει να επικυρωθεί από τον κατασκευαστή και τον Τεχνικό Διευθυντή ότι το εξάρτημα δεν εμπλέκεται με το σύστημα φρένων

Όσο αφορά τα βάρη αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με τις κατηγορίες. Έτσι στα Moto3: Μοτοσικλέτα και αναβάτης 148 κιλά, Moto2: Μοτοσικλέτα 140 κιλά, MotoGP μέχρι 800 κ.εκ: Μοτοσικλέτα 150 κιλά, MotoGP από 801 μέχρι 1000κ κ.εκ. Μοτοσικλέτα 153 κιλά

Στη νεοσύστατη κατηγορία των CRT οι ομάδες θα επιτρέπεται να σπάσουν τις σφραγίδες ασφάλειας για να επισκευάσουν το κιβώτιο ταχυτήτων. Η κίνηση αυτή θα γίνεται υπό την επιτήρηση του Τεχνικού Διευθυντή και του προσωπικού, σε ένα καθορισμένο χρόνο και χώρο από τον Τεχνικό Διευθυντή.
Για το 2012 μόνο, οι μοτοσικλέτες που συμμετέχουν ως CRT επιτρέπονται να χρησιμοποιήσουν ανθρακονημάτινους δίσκους διαφόρων διαμέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα