Ο Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων

Μεταβλητό, Υδάτινο, Αρνητικό. Ο Ήλιος στους Ιχθείς προσφέρει σεμνότητα, ευγένεια, απατηλότητα, συμπάθεια

από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

Οι Ιχθύες παριστάνονται με δύο ψάρια να κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις ενώ συνδέονται με την αργυρά χορδή (συνδέει την ψυχή με το σώμα). Δείχνει γενικά πράγματα που συμβολίζουν την διπλή άποψη.

Μέρος του σώματος: Πατούσες και λεμφικό σύστημα

Ποιότητα – Στοιχείο: Μεταβλητό,

Υδάτινο, Αρνητικό

Φυσικός Οίκος: 12ος

Πλανήτης: (Δίας παραδοσιακά), Ποσειδώνας στην μοντέρνα Αστρολογία

Μέταλλο: Ποσειδώνιο

Αριθμός: 3

Ημερομηνίες: 19 Φεβρουάριου – 20 Μαρτίου

Χρώμα: Γαλαζοπράσινο της θάλασσας, Μωβ

O Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων

Ο Ήλιος στους Ιχθείς προσφέρει σεμνότητα, ευγένεια, απατηλότητα, συμπάθεια, ευαισθησία στις ανάγκες και στα αισθήματα των ανθρώπων και συγκινήσεις βαθιές από τις τραγωδίες που μπορεί να συμβαίνουν στους άλλους.

Συνήθως στα περιβάλλοντα που βρίσκονται συμφωνούν ή αποδέχονται τις γνώμες, ανάλογα με αυτούς που βρίσκονται την κάθε στιγμή.

Δεν είναι οπωσδήποτε διφορούμενοι ή εσκεμμένα ανειλικρινείς, αλλά είναι πολύ ευαίσθητοι και παρασύρονται από τις καταστάσεις μέσα στις οποίες βρίσκονται.

Η ανταπόκρισή τους στην χαρά και τη λύπη έχει την ίδια ένταση, με αποτέλεσμα να έχουμε διακύμανση από τα πολύ μεγάλα ύψη έκστασης μέχρι τα μεγάλα βάθη απόγνωσης. Σαν υδάτινο ζώδιο προσπαθούν να προστατεύουν την συναισθηματική τους ευαισθησία. Συνήθως, προσποιούνται τους αδιάφορους, για να απομακρύνουν πρόσωπα και καταστάσεις, που πιθανόν να τους προκαλέσουν συναισθηματικές εμπειρίες.

Αρκετοί από αυτούς πέφτουν σε κατάσταση αυτολύπησης.

Άλλοι έχουν δυσκολία στο να ελέγχουν τα αισθήματά τους και ξεσπούν σε συγκινήσεις, όταν αισθάνονται λυπημένοι ή όταν νοιώθουν ότι τους έχουν απορρίψει.

Είναι ιδεαλιστές, πιστοί στο ιδανικό τους και κυρίως αποφεύγουν να βλέπουν την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής ζωής.

Οι προθέσεις τους είναι καλές, αλλά υπάρχει ανεπάρκεια στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και ευθυνών.

Η εγκόσμια επιτυχία δεν είναι σίγουρα κινητήρια δύναμη για αυτούς. Κυρίως επιδιώκουν εσωτερική αρμονία.

Αν κατορθώσουν να πετύχουν αυτή την αρμονία, χωρίς να χάσουν τον εαυτόν τους σε ένα κόσμο ουτοπικό, αναπτύσσουν περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους με αποτέλεσμα να αυξάνουν οι ικανότητες για παραγωγικό έργο. Έχουν φυσικό ένστικτο που αντιλαμβάνεται την αίσθηση του ρυθμού.

Με κατάλληλες συνθήκες είναι δυνατόν πολλοί από αυτούς να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε διαρκή προσφορά στην τέχνη της μουσικής, του χορού και της ποίησης.

Γενικά, είναι άνθρωποι καλόκαρδοι, πράοι, συμβιβάσιμοι και υπομονετικοί.

Συνήθως, λυπούνται για ιστορίες και προβλήματα φίλων τους και υποφέρουν τόσο, όσο και αν αυτά συνέβαιναν στον εαυτόν τους.

Σπάνια αρνούνται να βοηθήσουν και πιθανόν συνδυάζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα για την ευτυχία των άλλων.

Το κάλεσμα του άπιαστου, φέρνει τους Ιχθείς σε επαφή με τον μυστικισμό, την ομορφιά, με πράγματα που δεν είναι του κόσμου αυτού. Για αυτά τα θέματα οι πιο πρακτικοί άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν φράσεις όπως «πετάει στα σύννεφα», «ονειροπαρμένος», «ουτοπιστής», αλλά ο Ιχθύς πρέπει να αφεθεί να φέρει τον παράδεισο στην γη με το δικό του τρόπο.

Το ρήμα των Ιχθύων είναι το πιστεύω.

Είναι ευτυχισμένοι, όταν έχουν «ισχυρό δοχείο» για να χυθεί μέσα, όπως έναν σύντροφο με κατανόηση ή ένα μέλος της οικογενείας του που θα αναλάβει τις υλικές φροντίδες της ζωής, ενώ εκείνοι θα μπορούν να ασχοληθούν με την τέχνη, την μουσική, την ποίηση, την συγγραφή που χρειάζεται φαντασία.

Αναχαίτιση των φυσικών χαρακτηριστικών θα προκληθεί, αν υποβληθεί σε υλιστικό περιβάλλον και σε μια υπερβολική τακτική ζωή. Η αντίδρασή τους θα είναι ανησυχία και κόμπλεξ ανεπάρκειας. Πολλές φορές τους αναφέρουν και σαν ζώδιο της αυτοκαταστροφής γιατί μπορεί να απομονωθούν και να οδηγήσουν σε φυλάκιση τον εαυτόν τους μέσα από απομόνωση, αυτολύπηση ή διαφυγή μέσα από ουσίες.

Οι γυναίκες Ιχθύες είναι γοητευτικές και αρέσουν σχεδόν σε όλους. Έχουν μια δική τους προσωπική συναισθηματική προσέγγιση που γίνονται περιζήτητες. Είναι όμορφες, κομψές και πολύ θηλυκές. Συνήθως είναι πολύ προστατευτικές, ήρεμες και γαλήνιες.

Στον έρωτα οι Ιχθύες τα δίνουν όλα. Είναι έντονα συναισθηματικοί, χαμένοι μέσα σε εκστατικό όνειρο αρκετές φορές και κατά συνέπεια δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα του άλλου μέσα στο μυαλό τους. Είναι ρομαντικοί, λυρικοί, ερωτικοί αλλά καθόλου πρακτικοί όσον αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις ενός γάμου. Μερικές Ιχθύες παντρεύονται περισσότερες από μια φορά γιατί πιστεύουν ότι αλλάζοντας σύντροφο θα αλλάξουν και οι συνθήκες.

Σαν παιδιά είναι ευγενικά, απαλά, τρυφερά και ευχάριστα. Όντας πολύ συναισθηματικά και υπερευαίσθητα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιείκεια. Δεν τους αρέσουν τα σκληρά παιχνίδια, αλλά μπορεί να κολυμπήσει γρήγορα και θα του αρέσει να ξανοίγεται με βάρκα. Οι γονείς τους δεν θα πρέπει να τους αποδοκιμάζουν, όταν διηγούνται τα όνειρά τους γιατί με αυτόν τον τρόπο τους αναχαιτίζουν την εσωτερική τους δύναμη.

Βασική αρχή

Εκφράζουν κατάσταση που κινούνται σε κατάσταση λήθαργου, δράση ανελεύθερη, διαίσθηση, και αποτελέσματα όχι καθαρά από την άποψη της βιώσεως των γεγονότων.

Αρρώστιες

Στομαχικές και νευρικές παθήσεις, υπερευαισθησία. Χρειάζεται να πίνουν με μέτρο όλα τα φάρμακα.

Εργασία

Επαφή με την θάλασσα, ψάρια, νοσοκομεία, χώρους περιορισμού, ιδρύματα, τέχνη

Επάγγελμα

Θεραπευτές, διανομέας ψαριών, τραγουδιστή, φωτογράφος, ηθοποιός, καλλιτέχνης χορού, ή μουσικής, ρεσεψιονίστ, νοσοκόμοι/νοσοκόμες, υδραυλικά, μανικιουρίστες, δύτης, ψυχίατρος, δάσκαλος της γιόγκα, μέντιουμ, βενζινοπώλες.

Χόμπι

Ψάρεμα, νερό, ρυθμός, χορό, ποίηση, ποτά, ζωγραφική.

Θέματα που υπάγονται στους Ιχθείς με δείκτη τον Δία (και Ποσειδώνα)

Το αφηρημένο, πλοία, σύννεφα, φυγή, ομίχλες, διαίσθηση, ύπνος, κατάσκοπος, έμπορος κρασιών, ψυχικός, κληρικοί, νοσοκομεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις, φωτογραφία, κινηματογράφος, έμπορος κρασιών, ύπνος, θυσία.

Θετικά χαρακτηριστικά των Ιχθύων

Πονόψυχος, φιλανθρωπικός, δημιουργικός, συμπονετικός, ευσυγκίνητος, διαισθητικός, μουσικότητα, καλλιτεχνική φλέβα.

Αρνητικά χαρακτηριστικά των Ιχθύων

Αναβλητικός, πολυλογάς, μελαγχολικός, απαισιόδοξος, άτολμος, μην πρακτικός, νωθρός, ασαφής, με τάσεις φυγής. Υπάρχει τάση πάχους από μικρή ηλικία.

Φυσικά χαρακτηριστικά

Πέλματα αξιοπρόσεχτα, κομψά και όμορφα πόδια, τα μάτια εξέχουν λίγο.

Διάσημοι Έλληνες Ιχθύες

Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σουρής, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Δημήτρης Χορν, Κων/νος Καραμανλής, Γιάννης Πάριος, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Μαζωνάκης, Ελένη Φουρέιρα , Αρλέτα, Ορφέας Περίδης, Κώστας Μακεδόνας

Διάσημοι Ξένοι Ιχθύες

Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Αλμπερτ Αινστάιν, Ελίζαμπεθ Ταίλορ, Ρόν Χάμπαρτ, Ρούπερτ Μέρντοχ, Μαίκλ Κέην, Κέρτ Ράσσελ, Μπρούς Γουίλς

Keywords
ζωδιο, ηλιος, ο ηλιος, ευγένεια, ιχθύες, προσφορες, δραση, χορν, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα, ελενη, υδραυλικα, νωθρος, αινσταιν, γιογκα, ζηνα, ζωγραφικη, ηθοποιος, θαλασσα, μουσικη, ομορφια, ονειρα, ονειρο, παιχνιδια, ρυθμος, φρασεις, φωτογραφια, ψαρια, αλμπερτ αινσταιν, αρμονια, αρλετα, αυτοπεποιθηση, βαρναλης, γινονται, γονεις, δασκαλος, δυναμη, δικη, δειχνει, ευτυχια, υπαρχει, ενδιαφεροντα, ενστικτο, επιτυχια, εσκεμμενα, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδια, ηλικια, θυσια, εικονα, υπνος, λυπη, μαζωνακης, ματια, μυαλο, νερο, νοσοκομεια, νουρεγιεφ, οικος, ποιηση, οντας, οπωσδηποτε, ορφεας, ορφεας περιδης, ουσιες, παιδια, παπαδιαμαντης, πεγκυ ζηνα, περιβαλλον, ρημα, πλοια, ποσειδωνας, ποτα, προβληματα, ψυχη, σιγουρα, ταση, φαντασια, φαρμακα, φυγη, φυσικο, φουρειρα, φορα, χορν, χαρα, ομορφα, δημητρης, ευγένεια, ιδανικο, ιχθύες, κινηματογραφος, κομπλεξ, κωστας, μια φορα, ποδια, θεματα
Τυχαία Θέματα