Τι να φάτε για να μην πεινάτε;

18:11 2/4/2013 - Πηγή: Queen.gr

Οι μαγικές και συνάμα θρεπτικές τροφές που προκαλούν κορεσμό

Στην προσπάθειά μας να κάνουμε σωστή διατροφή ή ακόμη και δίαιτα, ο εφιάλτης της πείνας δίνει πάντοτε το παρόν κάτι παραπάνω από δυναμικά. Υπάρχει άραγε τρόπος να καταπολεμήσουμε το αίσθημα αυτό που ευθύνεται τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές για τα παραστρατήματά μας;

Φυσικά και υπάρχει, καθώς τρώγοντας ορισμένες τροφές είναι δυνατόν να έρθουμε σε κατάσταση κορεσμού και να μην πεινάμε ενδιάμεσα των γευμάτων μας ενώ παράλληλα προσλαμβάνουμε και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ποιες είναι αυτές;

Πρώτοι και κύριοι

οι ξηροί καρποί. Είναι το ιδανικό σνακ, που χωρά μέσα σε μια χούφτα και μπορούμε να πάρουμε μαζί μας παντού. Αρκεί να είναι άψητοι και μη αλατισμένοι!

Στη ίδια λίστα και τα δημητριακά ολικής άλεσης με μεγάλη περιεκτικότητα φυτικών ινών, σε συνδυασμό με το γάλα μας μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμη και κάποιο κύριο γεύμα.

Οι φακές καθώς και τα λοιπά όσπρια αν και σε μικρότερο βαθμό, μπορούν να μας χορτάσουν ιδίως να τα βράσουμε σαν σαλάτα και προσθέσουμε λεμόνι, ελαιόλαδο και άλλα λαχανικά.

Η σοκολάτα υγείας, κατευνάζει την ανάγκη μας για γλυκό και μας τονώνει, δίνοντας ενέργεια. Η σοκολάτα υγείας έχει αντιοδειδωτικές ιδιότητες ενώ μας κάνει άμεσα να αισθανόμαστε χορτασμένοι- αρκεί να φάμε μικρή ποσότητα.

Τα φρούτα με κορυφαία τα μήλα και ακόμη περισσότερο τα ακτινίδια, ενώ έχουν ελάχιστες θερμίδες ταυτόχρονα έχουν πολλές φυτικές ίνες και μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό κάνοντάς μας να μην πεινάμε για αρκετή ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα