Νέα εξέλιξη: Δεν τα βρήκαν Κουρής - ALTER και οδεύουμε προς νέο αδιέξοδο

Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώρες και όλοι περίμεναν μια πρόταση λογική από την πλευρά του κυρίου Κουρή προκειμένου να βγει και πάλι το πρόγραμμα στον αέρα. Τα μηνύματα όμως που βγήκαν δεν είναι αισιόδοξα και οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για αδιέξοδο και έντονη δυσαρέσκεια από τους εργαζομένους που δε δέχτηκαν την πρόταση σοκ για  κούρεμα στους μισθούς τους.

Διαβάστε λοιπόν τι πρότεινε η μια πλευρά και τι απάντησε το βράδυ της Δευτέρας η πλευρά των ταλαιπωρημένων συναδέλφων που ο αγώνας τους δε σταματάει και σύμφωνα με πληροφορίες 

ετοιμάζει το τελευταίο στάδιο διαμαρτυρίας  που θα είναι και το πιο δυναμικό και δε θα αρέσει καθόλου στον κύριο Κουρή.
 
"ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Α. Σκοπός- Στρατηγική.

Σκοπός της παρούσας πρότασης, που υποβάλλεται στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής, είναι η εξεύρεση βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λύσης αναφορικά με τη διευθέτηση των οφειλών της Εταιρείας προς τους εργαζομένους της, την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού. Η υποβολή της παρούσας πρότασης, λαμβάνει ως δεδομένα τα ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ομάδας πιστωτών στην οποία απευθύνεται, τα οποία δικαιολογούν αφενός μεν την κατά προτεραιότητα υποβολή πρότασης στους εργαζομένους της επιχείρησης (σε σχέση με τις προτάσεις που θα απευθυνθούν στις υπόλοιπες ομάδες πιστωτών), αφετέρου την υποβολή σε αυτούς, πρότασης με κατά πολύ ευνοϊκότερους όρους από αυτούς που αναμένεται να προταθούν στους λοιπούς πιστωτές της Εταιρείας.

Η παρούσα πρόταση συνιστά έναρξη διαπραγμάτευσης, επί της οποίας παρακαλείστε να καταθέσετε εγγράφως τυχόν αντιπρότασή σας έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012.

Β. Νέα Δεδομένα υπό τα οποία τελεί η παρούσα πρόταση.

Διευκρινίζεται ότι αρχική πρόθεση της Εταιρείας ήταν η εξυγίανσή της να συνοδεύεται από πλήρη καταβολή των οφειλών δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους της, χωρίς καμία απολύτως απομείωση (“haircut”). Παρά ταύτα, η επιπλέον των τριών μηνών διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, που είχε ως συνέπειες την διακοπή εισροής έστω και ελάχιστου εσόδου για την Εταιρεία και την αποδυνάμωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος γύρω από την Εταιρεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, η μόνη επιχειρηματική πρόταση ενδιαφερομένου επενδυτή, που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ, δεν καλύπτει το σύνολο των ανωτέρω οφειλών, καθιστά την παρούσα, την καλύτερη δυνατή πρόταση, στη βάση της οποίας μπορεί να επιτευχθεί η βιώσιμη επαναλειτουργία της Εταιρείας.

Γ. Διευκρινιστική προϋπόθεση.

Οιαδήποτε χρηματική καταβολή προβλέπεται στο παρόν σχέδιο, είτε «εφάπαξ» είτε τμηματικά (ως προς την έναρξή της) τοποθετείται χρονικά ταυτόχρονα με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Γενικές παρατηρήσεις

1) Υπολογισμός Οφειλών Μισθοδοσίας

Ο υπολογισμός αυτός γίνεται για το χρονικό διάστημα μέχρι και την 31/12/201
Keywords
Τυχαία Θέματα