4 διατροφικοί μύθοι που στερούν απόλαυση και γεύση από το τραπέζι μας

Θα αλλάξεις γνώμη για τις light σος, τα πολύχρωμα λαχανικά και τον φούρνο μικροκυμάτων

1ος Μύθος: Ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού

Στην πραγματικότητα ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσουμε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα λαχανικά. Όταν τα βράζουμε χάνουν τις βιταμίνες τους σε αντίθεση με τον φούρνο μικροκυμάτων, που ζεσταίνει το φαγητό χωρίς νερό και έτσι τα διατηρεί vitamine rich.

2ος Μύθος:Μία light

σος για σαλάτα είναι πιο υγιεινή

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν θρεπτικά στοιχεία που το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει χωρίς λίπος, όπως η λυκοπίνη στις ντομάτες. Το να επιλέγεις fat free σος στερείς από τον οργανισμό σου αυτά τα στοιχεία των λαχανικών. Προτίμησε ελαιόλαδο και πρόσθεσε αβοκάντο και καρύδια, τροφές πλούσιες σε υγιή λίπη.

3ος Μύθος: Καλύτερα να αποφεύγουμε τα άσπρα λαχανικά

Πολλές φορές έχουμε ακούσει διαιτολόγους να υπερασπίζονται και να προτείνουν πολύχρωμα φαγητά (φρούτα και λαχανικά) για το διαιτολόγιο μας. Αν και η διαπίστωση αυτή είναι σωστή, αυτό δεν σημαίνει ότι τα άσπρα λαχανικά δεν είναι εξίσου σημαντικά για τον οργανισμό μας. Το σκόρδο, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το μπρόκολο ακόμα και οι πατάτες αποτελούν εξαιρετικές πηγές ποτάσιου, ινών και αντιοξειδωτικών. Μην τα ξεχνάς από το διαιτολόγιό σου.


4ος Μυθος: Οι δίαιτες που περιέχουν αποκλειστικά φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος

Οι περισσότεροι πιστεύομε ότι αν ακολουθήσουμε μία δίαιτα χωρίς κρέας και λίπη αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι το συκώτι μας είναι το όργανο που μας αποτοξινώνει και κάνει πολύ καλή δουλειά! Αυτές οι δίαιτες θα πρέπει να αποφεύχθονται για πάνω από μία δύο μέρες και σε μία περίπτωση δεν ενδείκνυνται για απώλεια βάρους. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις μυϊκή μάζα, πρωτεΐνες και λίπη που χρειάζεται οργανισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα