Θρήνος για το θάνατο του Τσάβες – 7ήμερο πένθος στη Βενεζουέλα [εικόνες + βίντεο]

Επτά ημέρες εθνικού πένθους κήρυξε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ούγκο Τσάβες, ενώ χιλιάδες οδηγοί χτυπούσαν τις κόρνες τους στους δρόμους του Καράκας σε ένδειξη θλίψης φωνάζοντας «Vive Chavez,La lucha sigue» (= «Ζήτω ο Τσάβες, ο αγώνας συνεχίζεται»)

Ο θάνατος του 58χρονου ηγέτη της Βενεζουέλας χθες Τρίτη δεν ήταν ξαφνικός, αφού έπασχε από καρκίνο τουλάχιστον

από τον Ιούνιο του 2011.

Ο υπουργός Άμυνας Ντιέγκο Molero εμφανίστηκε στην τηλεόραση λέγοντας στους ανθρώπους της Βενεζουέλας ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αναπτυχθούν στους δρόμους για να εξασφαλίσουν «την κυριαρχία την ασφάλεια όλων των πολιτών της Βενεζουέλας.» και πρόσθεσε ότι «ο Τσάβες πέθανε ακολουθώντας το δρόμο του Χριστού» και ζήτησε από το λαό «ενότητα»

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η ασθένειά του ήταν γνωστή, η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη τους πολίτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι από χθες θρηνούν τον «ηγέτη των φτωχών»

Ο 25χρονος Έντερσον Πιμεντελ δήλωσε ότι ο θάνατος του Τσάβες «αφήνει ένα τεράστιο πόνο στην καρδιά μας. Πρέπει να έχουμε τη δύναμη, έτσι ώστε αυτό που δημιούργησε ο Τσάβες να μη χαθεί»

Στην Λα Παζ, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες δήλωσε ότι ο Τσάβες, «θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους. Ο Τσάβες θα είναι πάντα παρών. Ο Τσάβες θα είναι πάντα μαζί μας για να συνοδεύσει αυτές τις μεγάλες στιγμές»

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ελίας Χάουα είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Μαντούρο θα είναι προσωρινός πρόεδρος και θα θέσει υποψηφιότητα με το κυβερνών κόμμα στις εκλογές που θα καλείται εντός 30 ημερών. Αποτρέποντας ένα πραξικόπημα ή κάποια άλλη απρόβλεπτη εξέλιξη, ο Μαντούρο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες τον οποίο ο Τσάβες νίκησε στις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους.

Ο Χάουα δήλωσε ότι το σώμα του Τσάβες θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι στο Fuerte Tiuna στη στρατιωτική ακαδημία του Καράκας από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, όπου μια κρατική κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ.

The post Θρήνος για το θάνατο του Τσάβες – 7ήμερο πένθος στη Βενεζουέλα [εικόνες + βίντεο] appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα