Ο Ούγκο Τσάβες είχε πει: Οι ΗΠΑ σπέρνουν καρκίνο στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής

Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση ότι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρσνερ πάσχει από καρκίνο, ο Ούγκο Τσάβες είχε διερεωτηθεί μήπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει μυστική τεχνολογία με την οποία προκαλούν την επάρατη νόσο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής.

Πληγείς τότε και ο ίδιος από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προέβη στις δηλώσεις αυτές μιλώντας σε στρατιωτική βάση της χώρας

του.
Διευκρίνισε ότι δεν κάνει κάποια αβασάνιστη καταγγελία αλλά ότι «σκέφτεται φωναχτά», έχοντας προφανώς στο μυαλό του ότι ο Φερνάντο Λούγο πρόεδρος της Παραγουάης, η Ντίλμα Ρούσεφ της Βραζιλίας καθώς και ο προκάτοχός της Ινάσιο Λούλα διαγνώστηκαν όλοι στο πρόσφατο παρελθόν με καρκίνο.
Ο κ. Τσάβες χαρακτήρισε πολύ παράξενο το γεγονός επισημαίνοντας ότι τα περιστατικά καρκινοπαθειών στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν «με τους νόμους των πιθανοτήτων».
«Δεν θα ήταν παράξενο να έχουν (σσ: οι ΗΠΑ) αναπτύξει μια τεχνολογία ώστε να προκαλούν καρκίνο χωρίς κανείς να το ξέρει;», διερωτήθηκε ο Τσάβες.
Ο ηγέτης της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι επιστήμονες συνεργαζόμενοι με τις αμερικανικές κυβερνήσεις προσέβαλαν με σύφιλη και άλλες ασθένειες -τη δεκαετία του 1940- τους φυλακισμένους στη Γουατεμάλα, κάτι που αποκαλύφθηκε μόλις πέρυσι.

Και, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πρόσθεσε ότι στο εξής θα προσέχει ιδιαίτερα τον Εβο Μοράλες και τον Ράφαελ Κορία (προέδρους Βολιβίας και Εκουαδόρ αντίστοιχα) μήπως κι αυτοί πάθουν τα ίδια.

Απελάσεις διπλωματών ΗΠΑ

Πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του ηγέτη Τσάβες ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ενώ αναφορικά με την επιδείνωση της υγείας του Τσάβες μίλησε για επίθεση από τους ιστορικούς εχθρούς της χώρας.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, θα έλθει μία στιγμή στην Ιστορία που θα μπορέσουμε να συστήσουμε μία επιστημονική επιτροπή, η οποία θα αποκαλύψει πως ο διοικητής Τσάβες είχε υποστεί επίθεση (από τους εχθρούς του) με αυτήν την ασθένεια. Οι ιστορικοί εχθροί αυτής της πατρίδας έψαξαν μία αχίλλειο πτέρνα για να πλήξουν την υγεία του» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Μαδούρο, ενώ παράλληλα κατήγγειλε «συνωμοσίες» για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και κάλεσε τον στρατό να παραμείνει πιστός στην ηγεσία της χώρας, ενώ «κούνησε το δάχτυλο» και προς τις ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των ΗΠΑ ως υποκινητής τέτοιων συνωμοτικών δράσεων για τον οποίο δήλωσε: «Αυτός ο υπάλληλος επιδιδόταν στην αποστολή της εξεύρεσης εν ενεργεία στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, αρχικά για να αντλεί πληροφορίες για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεών μας και εν συνεχεία για να τους προτείνει αποσταθεροποιητικά σχέδια».

The post Ο Ούγκο Τσάβες είχε πει: Οι ΗΠΑ σπέρνουν καρκίνο στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα