Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού

Οι έντονες βροχές, που εκδηλώθηκαν χθες στην χώρα μας, αναμένεται να διαρκέσουν με αμείωτη ένταση μέχρι και την Κυριακή με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Παράλληλα οι άνεμοι που θα είναι νοτιάδες, θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε επίπεδα ελαφρώς ανεβασμένα, από τα κανονικά για την εποχή.

Πιο αναλυτικά:

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα. Χιόνια θα πέσουν

στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το μεσημέρι σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρη βελτίωση αργότερα. Βροχές θα εκδηλωθούν ξανά τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα αγγίξουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα είναι το σκηνικό που θα επικρατεί στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαδήματα αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Παρασκευή, στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Tο Σάββατο στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και σποραδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές με λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια τμήματα της χώρας όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ στα πελάγη θα βρίσκονται σε ενίσχυση αγγίζοντας ακόμα και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

The post Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό του καιρού appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα