Άτυπο εννεαμελές όργανο αντί Διεύθυνσης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Τη συγκρότηση άτυπου εννεαμελούς οργάνου, αποφάσισε χθες, αντί εκλεγμένης Διεύθυνσης, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το άτυπο αυτό όργανο θα συνεδριάζει σε καθημερινή βάση, εν είδει «πρωινού καφέ», προκειμένου να αποφασίζει για την αντιμετώπιση των τρεχόντων ζητημάτων.

Πέραν του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,

σε αυτό μετέχουν ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης και οι : Πάνος Λάμπρου, Γιάννης Μπαλάφας, Ρούντι Ρινάλντι, Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Αντώνης Νταβανέλλος, ενώ το όργανο θα παρακολουθεί και η Διεύθυνση της ΚΟ του κόμματος.

Η σύνθεση, πέραν των «χρεώσεων» κάθε προσώπου, αποτελεί σαφή προσπάθεια έκφρασης των περισσότερων απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως όλων, κάτι που είχε προκαλέσει και έριδες όταν ακόμα συζητείτο η εκλογή οργάνου («Διεύθυνσης») που θα είχε και θεσμικό χαρακτήρα.

Προς αποφυγή, λοιπόν,νέου κύκλου εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη πολιτικά περίοδο, η «χρυσή τομή» βρέθηκε στην συγκρότηση αυτού του άτυπου «πρωινού καφέ». Επισήμως, πάντως, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως η επιλογή οφείλεται στο γεγονός πως ένα εκλεγμένο όργανο θα υποβάθμιζε την πολιτική διάσταση της Γραμματείας.

The post Άτυπο εννεαμελές όργανο αντί Διεύθυνσης appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα