Πώς θα πληρωθούν τον Ιανουάριο όσοι αμείβονται με μπλοκάκι

«Αλαλούμ» επικρατεί στην αγορά σχετικά τον τρόπο με τον οποίο θα αμείβονται εφέτος οι εργαζόμενοι με «μπλοκ» παροχής υπηρεσιών.

Ενώ, απομένουν όμως μόλις λίγες ημέρες ως το τέλος του μηνός, οπότε οι περισσότεροι θα πληρωθούν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα που καθιερώνει το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν μια εβδομάδα στη Βουλή, παραμένουν ακόμα πολλά κενά και απορίες στους ενδιαφερόμενους, αλλά και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων που θα τους πληρώσουν.

Με το νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών,

από φέτος οι αυτοπασχολούμενοι και οι επαγγελματίες θα αμείβονται με «αθεώρητα» από την εφορία μπλοκάκια, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγουν την τακτική επίσκεψη στην ΔΟΥ για να θεώρηση, διαδικασία που συνήθως οδηγεί σε ελέγχους και πρόστιμα.

Ωστόσο, η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου (ΠΟΛ.1004/2013) δεν φαίνεται να αποσαφηνίζει πλήρως ποιοι τελικώς μπορούν να εξαιρεθούν από την υποχρέωση της θεώρησης. Επίσης παραμένουν ερωτήματα αν θα πρέπει να εξαντλήσουν πρώτα όλοι τα «τρυπημένα» μπλοκάκια ή να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να αγοράσουν από ένα βιβλιοπωλείο ένα άλλο «μπλοκ», όπου θα βάλουν απλώς τη σφραγίδα τους και θα αριθμήσουν τις σελίδες τους χωρίς να επισκεφτούν κάποια εφορία για να το θεωρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

The post Πώς θα πληρωθούν τον Ιανουάριο όσοι αμείβονται με μπλοκάκι appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα