Ρούχα έχουν, φαγητό δεν έχουν

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των άστεγων και των άπορων κατοίκων της Αττικής οι οποίοι συγκεντρώνονται καθημερινά στο προαύλιο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α) για να πάρουν λίγο ψωμί κι ένα πιάτο φαγητού. Εδώ και λίγους μήνες, οι Ελληνες πολίτες που επισκέπτονται το κεντρικό συσσίτιο του δήμου είναι περίπου όσοι και οι μετανάστες.

Είναι δε χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την «Δημοκρατία» ότι ανάμεσα σε εκείνους που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά βρίσκονται περιποιημένοι οικογενειάρχες, καλλιτέχνες και ηλικιωμένοι από «καλές» περιοχές όπως το Κολωνάκι.

«Το ποσοστό των Ελλήνων που απευθύνονται στο ΚΥΑΔΑ αγγίζει σήμερα το 50%, ενώ το προφίλ των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια έχει αλλάξει σημαντικά. Πλέον έχουμε απέναντι μας τον άστεγο ή τον πεινασμένο και εξαθλιωμένο άπορο. Καλοβαλμένες κυρίες, νέοι με μοντέρνα ρούχα, άνθρωποι με κοστούμια που είχαν το δικό τους σπίτι, τη δουλειά τους και έρχονται σε εμάς έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να επιβιώσουν» λέει στη «Δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Γιώργος Αποστολόπουλος.

Στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων καταφεύγουν καθημερινά και κάτοικοι άλλων περιοχών, όπως η Νέα Σμύρνη, η Ηλιούπολη, ακόμα και η Κηφισιά που προτιμούν να πάρουν φαγητό από το συσσίτιο του ΚΥΑΔΑ για να μην «εκτεθούν» σε συγγενείς, γείτονες και φίλους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή την περίοδο ο δήμος Αθηναίων αναζητεί χώρους που θα λειτουργήσουν ως Κέντρα Ημέρας και Νύχτας για τους αστέγους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καλύψουν κάποιες βασικές ανάγκες ή να κοιμηθούν εκεί για ένα-δύο βράδια.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία

The post Ρούχα έχουν, φαγητό δεν έχουν appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα