Οι εταιρείες βρίσκουν κεφάλαια και οι επενδυτές αποδόσεις

Τον χορό της χρηματοδότησης στην Ελλάδα ξεκίνησε ο Τιτάνας με ένα ομολογιακό 200 εκατ. ευρώ που καλύφθηκε 2,9 φορές. Παρόλο που το επιτόκιο ήταν υψηλό η κάλυψη της έκδοσης είχε τέτοια επιτυχία ώστε από τις πρώτες ημέρες η τιμή πήγε – και διατηρείται στις 104 μονάδες βάσης. Ακολούθησε ο δανεισμός από ξένες τράπεζες ( Ηsbc ) της Μοτορ Οιλ.

Πριν λίγες ημέρες και ο ΟΤΕ

ανακοίνωσε την αναχρηματοδότηση ομολογιακού δανείου που λήγει τον Αύγουστο ( 2013 ). Η τιμή του ομολόγου κινείται στις 100,34 μονάδες βάσης, έναντι 61 που ήταν τον Μαϊο. Τα κέρδη για τα Funds και τους πελάτες που αγόρασαν το ομόλογο είναι τεράστια. Και φυσικά πήραν θέσεις και στην μετοχή η οποία αποδίδει 157% μέσα σ ένα εξάμηνο. Διαχειριστές όπως ο κ. Iάσωνας Μανωλόπουλος τονίζουν στο newmoney.gr ότι, τα εταιρικά χρεόγραφα δείχνουν την αλλαγή που έχει επέλθει στην αναζήτηση κεφαλαίων από ελληνικές επιχειρήσεις.

Παρόλο που η Dromeus διατηρεί επιφυλάξεις για την πολιτική κατάσταση προσώρας είναι θετική για ορισμένες ελληνικές εταιρείες ( Μoh, Τέρνα κα) Σιγά- Σιγά οι ελληνικές εταιρείες – χρηματοδοτείται διότι έχει ισχυρή θέση σε Ελλάδα και Βαλκάνια και όχι επειδή είναι θυγατρική της Deutsche Telecom.

Το ενδιαφέρον, όμως , για την ελληνική αγορά συγκεντρώνουν κι άλλες εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ η μετοχή του οποίου μαζεύει κεφάλαια εν όψει της πώλησης. Θέσεις από Αμερικανούς επενδυτές έχουν εντοπιστεί στον Μυτιληναίο – ΜΕΤΚΑ.

Θετική πορεία,όμως, καταγράφουν και εταιρείες όπως η Folli- Follie η οποία με ισχυρό σύμμαχους την Κινεζική Fossun, τους Ελβετούς του Dufry και τον Τουρκικό όμιλο Koch προχωρά στα επενδυτικά της σχέδια.

Την ίδια στιγμή και η εταιρεία Lamda που έκανε το πρώτο βήμα στις ιδιωτικοποιήσεις βρήκε σύμμαχο τον επίσης Τουρκικό όμιλο Dogus για τις Μαρίνες. Κεφάλαια και νέο μέτοχο φαίνεται πως μπορεί να βρεί και ΟΛΠ με την Κινεζική Cosco.

The post Οι εταιρείες βρίσκουν κεφάλαια και οι επενδυτές αποδόσεις appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα