Ο Λευκός Οίκος καλεί την Κίνα σε παύση hacking

Ο σύμβουλος ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Tom Donilon έχει προειδοποιήσει την Κίνα να σταματήσει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για το καλό των διεθνών σχέσεων.

Ο Donilon δήλωσε ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από την Κίνα, εναντίον των επιχειρήσεων μπορεί να βλάψουν την διεθνή εικόνα των χωρών. Πρόσθεσε ότι, η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να συμμετάσχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο για να σταματήσουν

τις επιθέσεις και να δημιουργήσουν αποδεκτές συμπεριφορές και κανόνες στον κυβερνοχώρο.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ το περασμένο έτος. Μια πρόσφατη αναφορά της Mandiant κατηγόρησε τη χώρα για επιθέσεις σε πάνω από 144 ιδιωτικές εταιρείες. Η Κίνα επίσης κατηγορείται για εκτέλεση των πρόσφατων επιθέσεων εναντίον των New York Times.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι επιθέσεις προέρχονταν από κινεζικές διευθύνσεις IP αλλά όχι από την κυβέρνηση ή στρατιωτικούς παράγοντες.

Πηγή: SecNews.gr

The post Ο Λευκός Οίκος καλεί την Κίνα σε παύση hacking appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα