Μαζικές συλλήψεις στη Κρήτη

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και ΥΠ.ΑΣ.Ε. Κρήτης και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, συνελήφθησαν μεταξύ άλλων 47 άτομα για αδικήματα, τα οποία...
σχετίζονται με τα ζώα.

Αυτές οι 47 συλλήψεις έγιναν:
- Για παραβάσεις του νόμου «περί ζωοκλοπής» (13 άτομα).
- Για παραβάσεις
αστυν. διάταξης «περί ζωοκλοπής» (31 άτομα).
- Για ζωοκτονία (1 άτομο).
- Για παραβάσεις περί προστασίας ζώων (2 άτομα).

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της εγκληματικότητας, που σχετίζεται με τα ζώα, και αποδεικνύει ότι η Αστυνομία εξαιτίας της συστηματικής πίεσης η οποία της ασκείται – αφού η νομοθεσία υπάρχει – ασχολείται με το θέμα και φυσικά συλλαμβάνει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίες τους εγκληματίες – σαδιστές, που τα βασανίζουν, τα σκοτώνουν, τα κλέβουν, τα αφήνουν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, δεν τους βάζουν ούτε φαγητό και νερό.
Μάλιστα - όπως διαβάζουμε στο www.astynomia.gr - συνελήφθη χθες το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πενταμόδι του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα 47χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου «περί προστασίας ζώων».

«Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με υπάλληλο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, σε σχολή εκπαίδευσης σκύλων ιδιοκτησίας του 47χρονου, κατελήφθη αυτός να λειτουργεί την εν λόγω σχολή, χωρίς να τηρεί τις προδιαγραφές για τη σωστή διαβίωση των ζώων, στερούμενος της προβλεπόμενης άδειας λειτουργίας από την αρμόδια αρχή. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα