Τι ενοχλεί τον Μώραλη

Αισιόδοξος ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, η Σούπερ Λίγκα κάνει μία προσπάθεια που μπορεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να πετύχει ώστε να βελτιώσει το προϊόν της και να υπάρξει πρόοδος, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής...
Γιάννης Μώραλης.

«Στο ποδόσφαιρο δεν δραστηριοποιούνται μόνο λαμόγια και ανίκανοι», τόνισε ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη του πρωταθλήματος με 16 ομάδες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στην ΟΠΑΠ TV:

Για
την έναρξη του πρωταθλήματος:

«Το πρωτάθλημα ξεκίνησε καλύτερα από το αναμενόμενο, γιατί τα προβλήματα ήταν τεράστια. Επιτυχία ήταν το ότι καταφέραμε να ξεκινήσουμε με 16 ομάδες. Το ξεκίνημα ήταν ικανοποιητικό, ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά στην συνέχεια».

Για τα προβλήματα των ΠΑΕ:

«Η Superleague δεν μπορεί να λύσει τα επιμέρους προβλήματα των ΠΑΕ. Πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εξορθολογήσουν τα έξοδα, δηλαδή τις οφειλές προς το δημόσιο και τους ποδοσφαιριστές. Εμείς από την πλευρά μας βάλαμε πλάτη με διάφορες διευκολύνσεις στο μέτρο του δυνατού. Η λίγκα δεν μπορεί να λύνει τα εταιρικά προβλήματα. Μπορούμε μόνο να συμβουλεύουμε και να επικοινωνούμε με τους αρμόδιους φορείς. Τα δείγματα είναι θετικά. Οι επιλογές των ομάδων δείχνουν σωστές . Ελπίζω αν εξασφαλίσουν μόνιμη άδεια να συνεχίσουν έτσι και να μην δημιουργήσουν νέα ελλείμματα. Τα έσοδα στο ποδόσφαιρο είναι δεδομένα και η ελληνική αγορά πεπερασμένη. Δεδομένα είναι και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι ομάδες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά, διαφορετικά δεν υπάρχει διέξοδος».

Για το αν η Superleague θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη παρέμβαση στα οικονομικά των ομάδων :

«Η Superleague θα έπρεπε να έχει πιο ενεργό ρολό αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι θεσμοθετημένο. Δε αρκεί ο ετήσιος έλεγχος στα οικονομικά των ΠΑΕ. Θα μπορούσε να γίνεται ακόμα και εβδομαδιαίος. Πρέπει λοιπόν να ανοίξει η συζήτηση για πιο ενεργό ρόλο της Σουπερλιγκ. Η Λίγκα λειτουργεί υπό την έγκριση όλων των ομάδων. Το περιβάλλον είναι δύσκολο και τα προβλήματα ακόμα πιο δύσκολο να λυθούν».

Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών :

«Για να υπάρχει πρωτάθλημα είτε 16 είτε 18 ομάδων ο καθένας πρέπει να κοιτάξει την δική του εταιρεία, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του με σύνεση. Το θέμα της αύξησης των ομάδων άνοιξε από τις ομάδες που ισχυρίζονται δίκαια ή άδικα ότι πέρυσι αδικήθηκαν. Θέση της διοργανώτριας αρχής ήταν και είναι ότι το ζήτημα των ομάδων αυτών θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και να μην είχαν φτάσει στην Δ Εθνική. Αν βρεθεί το νομικό πλαίσιο και λυθεί το ζήτημα με τα τηλεοπτικά, η αναδιάρθρωση μπορεί να προχωρήσει. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο το αντέχει υπό προϋποθέσεις. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα, αν λυθούν το συζητάμε. Αν δεν υπήρχε ανοικτό το θέμα των συγκεκριμένων ομάδων, δεν θα συζητούσαμε καν την αύξηση σε 18»

Για τις αλλαγές λόγω οικονομικών ζητημάτων:

Keywords
Τυχαία Θέματα