Φοίβος: "Ήθελα να γίνω ντράμερ"

Για το όνειρο που δεν έγινε πράξη αλλά τον οδήγησε να γράψει τραγούδια μίλησε ο Φοίβος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. "Tο όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ με την μουσική. Όμως, ήθελα να γίνω ο ντράμερ ενός συγκροτήματος και τελικά το όνειρό μου δεν το έκανα πράξη"...
είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Με τον διπλανό μου στο σχολείο και καλύτερό μου φίλο, τον Σωτήρη, ήμασταν τα φαβορί των Αναβρύτων. Καθόμασταν στο πρώτο θρανίο, είχαμε μακριά μαλλιά, διαβάζαμε πολύ και είχαμε ένα συγκρότημα. Στο
τέλος αποφασίσαμε να πάμε στην Αμερική, να δουλέψουμε σε fast food και να μας βρει ένας παραγωγό".

Τελικά όμως ύστερα από παρότρυνση του πατέρα του έδωσε εξετάσεις, πέρασε στη Νομική Αθηνών και τα πρώτα εξάμηνα έγραφε άριστα.

Αρχικά με την μπάντα ο Φοίβος έπαιζε διασκευές ωστόσο μια δοκιμή με την κιθάρα που έκανε ένας φίλος του τον ενέπνευσε να συνθέσει μουσική. "Με το συγκρότημα παίζαμε διασκευές ξένων κομματιών. Μια μέρα, όπως ο φίλος μου δοκίμαζε την κιθάρα, μου ήρθε μια μελωδία. Του έλεγα 'παίξε αυτό, παίξε εκείνο' και στο τέλος βγήκε ένα κομμάτι.

Από τότε αποφασίσαμε να παίζουμε δικά μας τραγούδια και όχι διασκευές και, μάλιστα, είχαμε πάει στον Παπακωνσταντίνου αλλά το πράγμα δεν προχώρησε. Αργότερα βάλαμε στο συγκρότημα και την καθηγήτρια Αγγλικών μιας γνωστής μου, που είπε ότι τραγουδούσε και το ένα έφερε το άλλο, μέχρι τον πρώτο δίσκο".

"Μια μέρα, όπως ο φίλος μου δοκίμαζε την κιθάρα, μου ήρθε μια μελωδία. Του έλεγα 'παίξε αυτό, παίξε εκείνο' και στο τέλος βγήκε ένα κομμάτι"

Ο συνθέτης αποκάλυψε πως τα τραγούδια που γράφει δεν τα ξανακούσει ενώ δεν τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του αλλά να κάνει εμπορική επιτυχία.

"Δεν ξανακούω τα τραγούδια μου, τι νόημα θα είχε αυτό; (...) Πιο σημαντικό για μένα είναι ένα τραγούδι μου να γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Δεν με νοιάζει η υστεροφημία. Εγώ άκουγα μια ζωή εμπορική μουσική. Δεν με ενδιαφέρει αν θα ακούω ένα τραγούδι μετά από 10 χρόνια, με νοιάζει να ακούω μουσική για να διασκεδάσω εκείνη τη στιγμή, να μου διεγείρει εκείνη τη στιγμή τα συναισθήματα".

"Πιο σημαντικό για μένα είναι ένα τραγούδι μου να γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Δεν με νοιάζει η υστεροφημία"

Όσον αφορά το τραγούδι "Σάββατο" που έχει γράψει ο ίδιος αποκάλυψε πως του ήρθε η έμπνευση: "Στις αρχές έλιωνα στη δουλειά, χωρίς να έχω προσωπική ζωή. Καθόμουν κλεισμένος σε ένα υπόγειο και έγραφα συνέχεια. Ένα σαββατόβραδο βγήκα να πάρω ένα σάντουιτς να φάω και είδα κόσμο να κυκλοφορεί, ζευγάρια να περπατούν και να κάθονται στα παγκάκια και κατάλαβα ότι υπάρχει ζωή. Μάλιστα, από αυτό το περιστατικό έβαλα φράσεις και στο “Χριστούγεννα” της Δέσποινας Βανδή".

Η συναυλία στις 24 Σεπτέμβρη και το παράπονό του

"Δεν με ενδιαφέρει εκείνη τη βραδιά να δείξω ότι έχω κάνει και το ένα και το άλλο και αυτό και εκείνο. Με νοιάζει και το έχω πει στους ανθρώπους που δουλεύουν για τη συναυλία να μαζευτούμε όλοι μαζί, να περάσουμε καλά, να
Keywords
Τυχαία Θέματα