Έσπασε το σερί αλλά έχασε το τίτλο

Το νικηφόρο σερί εις βάρος της Ρεάλ σταμάτησε, αλλά η Μπάρτσα δεν χαλάστηκε καθόλου! Το 1-1 δίνει στους Καταλανούς τον τίτλο καθώς διατηρεί το +8 από την ομάδα του Μουρίνιο. Με δύο πέναλτι των Μέσι και Ρονάλντο τα γκολ...
(σωστό το πρώτο, αμφισβητούμενο το δεύτερο), από το 51’ με δέκα έπαιζαν οι γηπεδούχοι.

Το πρώτο από τα τέσσερα clasico έδωσε ένα χρώμα νικητή τόσο στην Ρεάλ όσο και στην Μπαρτσελόνα! Το 1-1 έσπασε το σερί των πέντε νικών που είχαν οι «μπλαουγκράνα», γεγονός που πιστώνεται ως επιτυχία για
την ομάδα του Μουρίνιο. Ειδικά με τον τρόπο που αυτό ήρθε, καθώς η Ρεάλ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 51’ και κατάφερε να ισοφαρίσει, έστω και με αμφισβητούμενο πέναλτι. Και σίγουρα, η καλή εμφάνιση των Μαδριλένων στο δεύτερο μέρος, τους δίνει ψυχολογία για την συνέχεια. Όμως το βαθμολογικό όφελος το παίρνει η Μπαρτσελόνα! Το +8 διατηρήθηκε, οι Καταλανοί έχουν την ισοβαθμία αλλά το πιθανότερο είναι αυτή η διαφορά να μεγαλώσει! Το πρόγραμμα είναι σαφές πιο δύσκολο για την Ρεάλ και έτσι η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να πανηγυρίζει από τώρα το τρίτο σερί πρωτάθλημα!

Με τρία αμυντικά χαφ η Ρεάλ
Ο Μουρίνιο επέλεξε να δώσει από την αρχή στην Μπαρτσελόνα την κατοχή (έβαλε τρία αμυντικά χαφ, τους Πέπε, Αλόνσο, Κεντίρα), με τους Καταλανούς να αλλάζουν τις γνωστές… πασούλες στο χώρο του κέντρου αλλά χωρίς να μπορούν να διασπάσουν το πολύ καλά οργανωμένο τείχος των μέσων της Ρεάλ που πίεζαν συνεχώς με μεγάλη επιτυχία. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, με τον ρυθμό να θυμίζει κάτι από ελληνικό πρωτάθλημα και χρειάστηκε να έρθει το 19ο λεπτό για να έχουμε την πρώτη σπουδαία φάση (είχε προηγηθεί στο 7’ μία εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο που μπλόκαρε ο Βαλδές). Σε εκείνο το σημείο, ο Ινιέστα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μέσι, ο Αργεντινός προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Κασίγιας αλλά δεν έκανε το καλύτερο δυνατό τελείωμα και έτσι ο Ισπανός μπλόκαρε.

Οι ευκαιρίες των Μαδριλένων και το πέναλτι
Η Ρεάλ είχε ένα καλό διάστημα από το 20 ως το 25’, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπενζεμά (απέκρουσε ασταθώς σε κόρνερ ο Βαλδές) και τον Ρονάλντο (κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ), όμως η Μπαρτσελόνα πήρε ξανά την κατοχή και στο 26’ ζήτησε πέναλτι όταν ο Κασίγιας ανέτρεψε τον Βίγια αλλά ο διαιτητής Φερνάντεθ δεν έδειξε τίποτα!

Φινάλε με... καρδιοχτύπια
Θα περίμενε κανείς πως η ένταση από την φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε, θα ανέβαζε το τέμπο του αγώνα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μοναδική φάση ήταν μία καλή προσπάθεια του Ντι Μαρία στο 30’ που έφυγε άουτ, αλλά από εκείνο το σημείο Μέχρι και λίγο πριν την λήξη, το θέαμα ήταν… αποκρουστικό! Ωστόσο, η κατάσταση ζωντάνεψε στο φινάλε! Στο 44’, ο Κασίγιας είπε όχι στο δυνατό διαγώνιο σουτ του Μέσι και στην επόμενη φάση ο Αντριάνο έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Ρονάλντο!

Δοκάρι, πέναλτι, αποβολή και γκολ!
Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο. Λίγο μετά την έναρξη, ο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και η μπ
Keywords
Τυχαία Θέματα