Το μανιφέστο του καλού ψηφοφόρου

12:13 23/4/2012 - Πηγή: Olympia
 

Tου Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού…
Η ώρα της κάλπης πλησιάζει οσονούπω. Και είναι μια ώρα δύσκολη: για το έθνος, τη χώρα, τους Έλληνες, την οικονομία, το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας.

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να επιλέξουμε κόμματα και να εκλέξουμε πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την επόμενη Βουλή των Ελλήνων υπό δυσμενείς, δυσχερείς και δυσοίωνες συνθήκες. Η άσκηση λοιπόν του ανώτερου και ιερότερου δημοκρατικού δικαιώματος, αυτό

της ψήφου, της προσέλευσης στην κάλπη και της εκδήλωσης της προτίμησης σε κάποιο πρόγραμμα και πρόσωπο πρέπει ν΄αποφασιστούν κατόπιν βαθιάς περίσκεψης και έλλογης σύνεσης. Ώστε ν΄αποδείξουμε την πολιτική ωριμότητά που αναπτύξαμε τελευταία και να επιλέξουμε τους καλύτερους που θα στείλουμε στη Βουλή, καθώς και το πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα, με τη σκέψη και την προϋπόθεση, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις τωρινές σφυγμομετρήσεις, πως αυτό θα συμπληρωθεί και θα τροποποιηθεί σύμφωνα και με τα προγράμματα άλλων κομμάτων που θα κληθούν να συμπράξουν στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Και να έχουμε κατά νου πως οι εκπρόσωποι που θα στείλουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα έχουν πολύ δύσκολο έργο να φέρουν εις πέρας και κάτω από αντίξοες γενικές συνθήκες, αλλά και μέσα από ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί από τη σύνθεση της νέας Βουλής που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.

Δύσκολο το έργο των νέων κομμάτων και εκπροσώπων μας, δύσκολο όμως και το δικό μας στο δρόμο προς τις κάλπες. Και τα διλήμματα πολλά. Διλήμματα που πηγάζουν από την ιδεολογία του κάθε ψηφοφόρου, δηλαδή τη συγγένεια, τη φιλία, τις εξαρτήσεις με κάθε υποψήφιο, την αναγνωρισιμότητα εκάστου, το αστικό περιβάλλον, την εργασία, την ανεργία, τις περικοπές μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων, τα απανωτά φορολογικά βάρη, την απογοήτευση, τις προσδοκίες, τις εργασιακές σχέσεις, τις όποιες ελπίδες δεν μας έχουν ακόμα αφαιρέσει, την τάση για εκδίκηση, διαμαρτυρία, καταδίκη προσώπων και πολιτικών για πράξεις και παραλήψεις κολάσιμες, εγκληματική ολιγωρία, σκανδαλισμό, παράνομο πλουτισμό και τόσα άλλα που μας οδήγησαν στο χείλος, αν όχι, τουλάχιστον ακόμα, στο βάθος του γκρεμού.

Η ψήφος μας όμως είναι μία και πολύτιμη και όταν διαβεί τη σχισμή της κάλπης δεν ξαναγυρίζει πίσω, παρά τις επόμενες εκλογές. Κι επειδή πολλές φορές παρασυρθήκαμε και ψηφίσαμε χωρίς λογισμό και γνώση το μετανιώσαμε πικρά και αυτοβούλως ενταχθήκαμε στους… κοψοχέρηδες, καλό είναι τώρα να σκεφτούμε καλύτερα πριν αποφασίσουμε που θα διαθέσουμε το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε. Πριν κι αυτό μας το στερήσουν με τη λίστα, ότι πιο αντιδημοκρατικό για την ελεύθερη επιλογή προσώπου που θα μας εκπροσωπεί στο και «Ναό της Δημοκρατίας» αποκαλούμενο, καθιστώντας τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία άνευ λόγου και ουσίας, αφού οι ίδιοι θ΄αποφασίζουν, πριν από μας για μας, ποιοι θα διαφεντεύουν τις τύχες μας, με τον αισχρότερο δηλαδή τρόπο ακόμα και από τις απροκάλυπτες δικτατορίες.

Η αποχή, το λευκό και το άκυρο μπορε

Keywords
Τυχαία Θέματα