«Θα σας φτιάξουμε και …ποτάμι»!

email Γιάννη Μαμουζέλου στο Enimerosi24

Μπαίνοντας στην εβδομάδα των Ευρωεκλογών θυμήθηκα το γνωστό παλαιοκομματικό (εποχής Μαυρογυαλούρου και πίσω…) ανέκδοτο. Αυτό με τον πονηρό πολιτευτή που (στον καταιγισμό των θα…) υποσχέθηκε στους κατοίκους ενός χωριού «θα σας φτιάξουμε και γεφύρια…»! Κι όταν άκουσε από κάτω «μα δεν έχουμε ποτάμι», απάντησε ατάραχος το αμίμητο «θα σας φτιάξουμε και ποτάμι»!

Κάπως έτσι λοιπόν, αγαπητοί συμπολίτες, είδαμε ξαφνικά να βάζουν στην καθημερινότητά μας και στην πολιτική σκηνή ένα «Ποτάμι»! Ναι, αυτό που αυτοαποκλήθηκε «δύναμη κάθαρσης» στη χώρα

(λες κι είναι βελέντζα…) και θα «κατεβάσει» τις λύσεις που έχουμε ανάγκη!

Σε στιλ μάλιστα fast politics αναδείχθηκε σε Κόμμα που κέρδισε περίοπτη θέση σε κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, δημοσκοπήσεις κ.α. και πήρε χρόνο για προεκλογικές δηλώσεις και διακαναλική συνέντευξη!

Δηλαδή μέσα σε μια μέρα από το «πουθενά» βρέθηκε με «πηγές», με «κοίτη», με «νερό» (δηλ. υποστηρικτές, στελέχη, ψηφοφόρους, προβολή) κάτι που κόμματα με ιστορία και παρελθόν ή πολιτικά στελέχη με μακρόχρονη διαδρομή ¨φτύνουν αίμα» για να πετύχουν εδώ και χρόνια και χωρίς αντίστοιχα αποτελέσματα!

Ο συνάδελφος Σταύρος Θεοδωράκης είδε το όραμα «εν τούτω νίκα», άκουσε και τις φωνές του …κόσμου «προχώρα, δώσε λύσεις, ξεκαθάρισε τον τόπο και το πολιτικό τοπίο…» και έφτιαξε συνδυασμό για να εκπροσωπηθεί στο ευρωκοινοβούλιο!

Όσο και να θέλει δεν μπορεί να πιστέψει κανείς αυτά τα πράγματα, όσο καλόπιστος κι αν είναι αμφιβάλλει σφόδρα και για το χρόνο και για το στόχο και για τα πρόσωπα που «έπεσαν» στο ..ποτάμι!

Ξαφνικά φάνηκαν τόσοι πολλοί που είτε στο παρελθόν έμεναν «σιωπηλοί κι αμέτοχοι» στα πολιτικά δρώμενα ή τώρα ξαφνικά διαπίστωσαν τα …αδιέξοδα του υπάρχοντος δημοκρατικού πολιτικού τόξου κι αποφάσισαν να ..σηκώσουν τα μανίκια;

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω επιχειρήματα που με εξαιρετικά γλαφυρό τρόπο και εύστοχα παραδείγματα έχουν διατυπωθεί πρόσφατα ( π.χ. Ν. Μπογιόπουλος, Λ. Χαραλαμπόπουλος κ.α.) για το το μπορεί να σηματοδοτεί το νέο σχήμα…

Είναι φανερό ότι αυτοί που κινούν τα νήματα του συστήματος (πολιτικού και οικονομικού) βλέποντας ότι κάποιες άλλες «εμπνεύσεις» δεν βρήκαν κοινό, είπαν να χρησιμοποιήσουν το χαρτί του …αναγνωρίσιμου, του «λαϊκού δημοσιογράφου» που μπαινόβγαινε στις φυλακές ή στα στέκια του υποκόσμου και φώτιζε «προβλήματα και κοινωνική αναλγησία», που σκόρπαγε ηθική σε νυν ή μέλλοντες παραστρατημένους…

Τώρα ελπίζουν να εισπράξουν το πρώτο γραμμάτιο… Να παρασύρουν κάποιους να …βολτάρουν στο ποτάμι, αντί να πάνε ΣΥΡΙΖΑ στην αντίπερα όχθη του πολιτικού πεδίου, να στείλουν ίσως «έναν δυο» στην Ευρωβουλή να τους έχουν αποκούμπι και σταδιακά να ετοιμάσουν το έδαφος για ένα Κόμμα που θα χρησιμοποιηθεί στις εθνικές εκλογές είτε ως «ανάχωμα» είτε ως «δεκανίκι»!

Ελπίζω, αγαπητοί συμπολίτες, ότι δεν θα πιαστείτε τόσο αφελείς, ότι δεν θα δείτε το …τυράκι αλλά όχι τη «φάκα»! Και θα αποφύγετε και τις κακοτοπιές και τα …Ποτάμια την Κυριακή στην κάλπη κι ότι –ακόμη περισσότερο- το πρώτο βήμα που έγινε στην Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου και στο Δήμο Αθηναίων με το Γαβριήλ Σακελλαρίδη θα το μετατρέψετε σε «άλμα ανατροπής» Κομμάτων, προσώπων, πολιτικής κατεύθυνσης, νοοτροπίας και πρακτικής που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας και του λαού!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα