Στρώσε το Skype σου για δυο

O Μίκης την πρεμιέρα της παράστασης για τη ζωή του, την παρακολούθησε απ’ το σπίτι του μέσω Skype, μαζί με τη γυναίκα του, τη Μυρτώ! Αγωνιούσε να δει πόσο θα χειροκροτήσει ο κόσμος και στο τέλος έκανε παρατηρήσεις στα βήματα των χορευτών: «Τα ζεϊμπέκικα παίχθηκαν γρήγορα, θα ήθελα τα ρυθμικά πατήματα στα 9/8 να είναι ισχυρά και molto parcato, σαν σιδερένιες, ηχητικές κολώνες».

Ο Μιχάλης Αδάμ,

ο παραγωγός της παράστασης «Ποιος τη ζωή μου», γνώρισε τον Μίκη το 1993, στη Νέα Υόρκη, στις παραστάσεις του Άξιον Εστί.

Δημοσιογράφος, τότε, έδωσε την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή θα κάνει έργο τη ζωή του. «Δεν θα το αποφάσιζα αν ο ίδιος δεν ήταν ενεργά δίπλα μας. Ο Μίκης συμμετείχε από την αρχή, παρακολούθησε πρόβες κι έγραψε τη δική του σκηνή».

Η στιγμή που ο γιος συναντά τη μάνα στο ψυχιατρείο, που στην αρχή δεν τον γνωρίζει αλλά με την επιμονή του στο βλέμμα αγκαλιάζονται, είναι δημιούργημα του Μίκη. Την ήθελε πολύ και την πρόσθεσε, έγραψε τα λόγια της μνήμης του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει μανία με την τεχνολογία, έχει ipad και διαθέτει καταπληκτική ευχέρεια σε ό,τι σύγχρονο ηλεκτρονικό.

Μετά τον Μητσοτάκη, άλλος ένας σχεδόν συνομήλικός του της γενιάς που είδε την αυγή δύο αιώνων, αποδεικνύει ότι το κύτταρο μένει πάντα νεανικό όταν μπορεί και προσαρμόζεται. Και οι δυο τους ήταν από αυτούς που υποδέχτηκαν στη χώρα το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο κι όμως μπορούν ακόμα να υποδέχονται με ανοιχτούς τους ορίζοντές τους και τις πιο σύγχρονες κατακτήσεις της τεχνολογίας.

Της Λίνας Παπαδάκη από protagon

Keywords
Τυχαία Θέματα