Πικρές αλήθειες για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα!

Όποιοι ήθελαν να βλέπουν καθαρά και μπροστά τα πράγματα διαπίστωναν -με ιδιαίτερη ανησυχία- ότι η κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ είχε αρχίσει πολύ νωρίς, ίσως και αμέσως μετά την ολυμπιακή ευφορία του 2004!

Οι αιτίες πολλές και ασφαλώς όχι μόνο η μεταβολή των συνηθειών των πολιτών σχετικά την εμπιστοσύνη που έδειχναν στα «μέσα» και την στροφή προς τις διαδικτυακές μορφές ενημέρωσης.

Τα «μέσα» ήταν πολλά και με υψηλά λειτουργικά έξοδα, χωρίς την αναγκαία υποδομή είτε σε πάγιες εγκαταστάσεις, κάθετη παραγωγή κ.α., χωρίς

επένδυση επιχειρηματικών κεφαλαίων κ.α.

Καθώς οι νεότερες γενιές δεν μάθαιναν να διαβάζουν εφημερίδες (κυρίως) αλλά και περιοδικά οι πωλήσεις έπεφταν και επιδιώχθηκε να στηριχθούν με «τρικ προσφορών» που δεν απέδιδαν όλες…

Οπότε τα προβλήματα αύξαναν με γεωμετρική πρόοδο και οι τεχνητές αναπνοές δεν αρκούσαν…
Όλα αυτά σ’ένα καθεστώς που δεν προβλέπει το σωστό έλεγχο για μια ιδιότυπη επιχειρηματική δραστηριότητα, που μάλιστα στηρίζεται σε παραχώρηση δημόσιας άδειας,όσον αφορά τους ραδιοτηλεπτικούς σταθμούς.

Έτσι μπαινόβγαιναν μέτοχοι, εφημερίδες άνοιγαν κι έκλειναν κατά τα γούστα των πραγματικών ή πλασματικών ιδιοκτητών και οι εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι ή μειώνονταν με γρήγορους ρυθμούς…

Τελικό κτύπημα η αναξιοπιστία «μέσων» και μεγαλο-δημοσιογράφων σταρ, που έκανε τους πολίτες να αντιληφθούν ότι ο ρόλος τους δεν ήταν πλέον να ελέγχουν και να κρίνουν την εξουσία, αλλά να βοηθούν και να στηρίζουν την εξουσία ή συγκεκριμένα πρόσωπα και συμφέροντα!

Δεν μπόρεσαν να παίξουν το ρόλο τους και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και το τσουνάμι ήρθε, παρασύροντας σε κατάρρευση ΜΜΕ, δουλειές, μισθούς!

Τώρα είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση των ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς αυτό θα γίνει με πολύ πόνο,με μεγάλες απώλειες!
Αυτές που λένε παράπλευρες αυτοί που εμπνεύσθηκαν και πραγματοποιούν τον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο, γνωρίζοντας ότι ο συμβατικός δεν μπορεί ναγίνει όταν υπαρχουν πυρηνικά όπλα!

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
Υποψήφιος Α’ Αθήνας
ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Keywords
Τυχαία Θέματα