Στη Δικαιοσύνη 11 ύποπτοι για τις υποκλοπές στα μέσα του Μέρντοκ

Η βρετανική αστυνομία διαβίβασε τους φακέλους 11 υπόπτων στη δικαιοσύνη, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της έρευνας για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο δημοσιογραφικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ, δήλωσε ο Βρετανός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ.

Συγκεκριμένα, τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας αστυνομικός και άλλοι έξι άνθρωποι παραπέμφθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και ενδέχεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες, πρόσθεσε ο Στάρμερ.

Συνολικά 43 άνθρωποι, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τη διαφθορά δημόσιων λειτουργών και άλλες

παράνομες πράξεις, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ταμπλόιντ News of the World, η οποία ανήκε στον όμιλο Μέρντοκ, υπέκλεπτε τη δεκαετία του 2000 τις τηλεφωνικές συνομιλίες 800 ανθρώπων, προσωπικοτήτων, μελών της βασιλικής οικογένειας, ηθοποιών ή ανθρώπων που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο Άντι Κόλσον, πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε τον Ιούλιο να κλείσει τη News of the World εξαιτίας του σκανδάλου και μέσα στην κορύφωσή του, ενώ ο όμιλος έδωσε αποζημίωση σε περίπου 50 θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα