Άλλος ένας ακόμα ευρωπαίος ηγέτης έρχεται στην Ελλάδα την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ

Η Ελλάδα… έχει περάσει πια στην…. «εξωστρέφεια» μετά την… «εθνική της απομόνωση» που έζησε πριν λίγο καιρό που «ηγέτης» είχε πολλά χρόνια να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα τώρα μετά την Μέρκελ την Τρίτη ο Φρανσουά Ολάντ θα βρεθεί στην Αθήνα επίσημα προσκεκλημένος της… Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας

και «φίλος» της Ελλάδας κ. Φρανσουά Ολάντ θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ και αναμένεται να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και το πρόεδρο της Δημοκρατίας… Κάρολο Παπούλια και ενδεχομένως και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Ολάντ δεν θα συναντηθεί σίγουρα όπως μαθαίνουμε με τους κυρίους… Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα αλλά αναμένεται να παράσχει … «δημόσια στήριξη» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να… αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Τώρα ο κ. Σαμαράς αναμένεται να θέσει στον Γάλλο πρόεδρο τα ζητήματα του… λάθους πολλαπλασιαστή, της… λαθρομετανάστευσης και της… ανεργίας που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και για την Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με…. πληροφορίες ο κ. Ολάντ αναμένεται να εκφράσει το… έντονο ενδιαφέρον της Γαλλικής Total για τις… έρευνες υδρογονανθράκων που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον εντός της ελληνικής ΑΟΖ στη χώρα μας, ενώ αναμένεται να… θέσει το θέμα της αγοράς από την Ελλάδα των… έξι φρεγατών FREMM που εκκρεμεί λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα με τη μέθοδο του χρηματοδοτικού leasing που θα μετακυλήσει την πληρωμή στο απώτερο μέλλον.

Πρόβλημα… όμως αποτελεί επικοινωνιακά η… απεργία της ΕΣΗΕΑ επάνω στην επίσκεψη Ολάντ όπου… δεν θα καλυφθεί η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου με τη κυβέρνηση να προβληματίζεται έντονα αφού όλη η Ευρώπη δεν θα έχει ούτε ένα πλάνο από αυτήν μήπως να κυριαρχήσει η λογική για… αναστολή της απεργίας ή έστω να δοθεί η άδεια της ΕΣΗΕΑ για κάλυψη, ΕΘΝΙΚΟ θέμα είναι βρε παιδιά η επίσκεψη Ολάντ μη την υποτιμάμε έτσι !

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα