«Μεγάλες, πικρές αλήθειες από το συν. Σπηλιόπουλο»

email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Τη στιγμή που το δημοσιογραφικό επάγγελμα και κατ’ επέκταση η δημοσιογραφία, η ενημέρωση μα και η επιμόρφωση του λαού πλήττονται, απαξιώνονται και φθίνουν, τη στιγμή που τεράστια προβλήματα απειλούν με «εμφύλιες και ανεξέλεγκτες αντιπαραθέσεις» το χώρο, ο συνάδελφος Τάκης Σπηλιόπουλος βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ένα νοσηρό και εξευτελιστικό φαινόμενο, τόσο για την πολιτική ζωή όσο και για το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων.

Δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κανείς ότι μεθοδευμένα

και σκόπιμα και χωρίς κανένα κόστος έχει στηθεί τα τελευταία ιδίως χρόνια (που οι συνθήκες ευνοούν την παρα-ενημέρωση ή μη ουσιαστική ενημέρωση…) ένα «θέατρο σκιών», μεταξύ προσώπων που δήθεν τοποθετούνται σε καίρια πολιτικά ζητήματα, αλλά τις περισσότερες φορές απλώς αντιπαρατίθενται επί σχετικών ή και ασχέτων θεμάτων με φωνασκίες, ειρωνείες, ύβρεις κ.α.

Στις κερκίδες της «τηλεοπτικής αρένας», δηλ. στις πολυθρόνες και στους καναπέδες, οι πολίτες-πρόβατα, οι πολίτες-χούλιγκαν αν δεν παραπλανούνται ολότελα, πιθανώς αποβλακώνονται σταδιακά!

Οι τηλεστάρ καμαρώνουν ναρκισσευόμενοι ότι προσφέρουν έργο στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική κ.λπ. ζωή του τόπου, εν τέλει στα εθνικά συμφέροντα και στη δημοκρατία, αλλά το αποτέλεσμα είναι να αναπαράγονται αποσπάσματα της …σοφίας των συνομιλητών στις σατιρικές και χιουμοριστικές εκπομπές της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου όπως το Αλ Τσαντίρι Νιουζ, το Ράδιο Αρβύλα, το Όλα μπάχαλο και η Ελληνοφρένεια κ.α.!

Δυστυχώς η έκπτωση της χώρας και του λαού σε όλα τα επίπεδα αντανακλάται και αναπαράγεται και στη Βουλή (με βουλευτές που δεν σέβονται καν το ρόλο τους…) και στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε συλλογικούς φορείς κ.α.

Νομίζω ότι όσοι διαβλέπουν τους κινδύνους από αυτή την κατρακύλα, από την εσκεμμένη υποβάθμιση του δημόσιου λόγου και διαλόγου, την υποτίμηση και εκτροπή της σκέψης των πολιτών κ.α. έχουν χρέος πλέον να αντιδράσουν. Και οι πνευματικοί άνθρωποι ας πάψουν επιτέλους να κρύβονται πίσω από μισόλογα ή από τη δήθεν αφοσίωσή τους στο επιστημονικό ή πνευματικό έργο τους! Γιατί έτσι κανείς δεν θα αφυπνιστεί, κανείς από όσους αναφέρουμε ο συνάδελφος κι εγώ δεν θα νιώσει ότι αποδοκιμάζονται οι πράξεις, τα λόγια του ακόμη και η δημόσια εικόνα του, το περίφημο και τόσο κακοποιημένο «ίματζ» που μάθανε και στην τελευταία στάνη της πατρίδας μας…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Keywords
Τυχαία Θέματα