Ζήτησε δικηγόρο ο Καλογερίδης - Δεν απάντησε στις κατηγορίες

Για τις 15 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης του Χαράλαμπου Καλογερίδη, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λεμεσό, σε σχέση με τη ληστεία του υποκαταστήματος της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στον Άγιο Αθανάσιο, που διαπράχθηκε στις 6 Μαρτίου του 2018.

Ο Καλογερίδης εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και όπως ανέφερε δεν μπορούσε να απαντήσει στις κατηγορίες που θα του απαγγέλλονταν. Ζήτησε όπως του δοθεί χρόνος για να βρει δικηγόρο

και για να μελετήσει τον φάκελο.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο κι έτσι αναβλήθηκε η υπόθεση για τις 15 Οκτωβρίου. Μετά από αίτημα της Εισαγγελίας, το δικαστήριο διέταξε όπως ο Καλογερίδης παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης του και ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο Λεμεσού ήταν δρακόντεια, τόσο εντός όσο και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Ο Καλογερίδης συνελήφθη στις 3 Ιουνίου, σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Φέρεται να έχει παραδεχθεί τη διάπραξη της ληστείας του υποκαταστήματος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στον Άγιο Αθανάσιο, ωστόσο οι ανακριτές εκτιμούν ότι εμπλέκεται σε πολλές άλλες ληστείες που διαπράχθηκαν ανά το παγκύπριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα