ΥΠΥΓ: 1η φορά επιβράβευση προνοσοκομειακής αντιμετώπισης

Για πρώτη φορά στη χώρα μας επιβραβεύεται η γνώση, η ανθρώπινη δεξιότητα και ο επαγγελματισμός όλων όσων εργάζονται στην επείγουσα και προνοσοκομειακή αντιμετώπιση, ανέφερε απόψε ο Υπουργός Υγείας,Φίλιππος Πατσαλή στην τελετή βράβευσης αρίστων επαγγελματιών υγείας και συνεχάρη τον κυπριακό Σύνδεσμο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης γι` αυτή του την πρωτοβουλία.

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν σημαντικό κίνητρο ενθάρρυνσης, καταδεικνύοντας ότι οι συγκροτημένες κοινωνίες που ευημερούν, είναι οι κοινωνίες που στηρίζονται στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά,

σημείωσε.Ο Προνοσοκομειακός Χώρος και τα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών αποτελούν την πύλη εισόδου των ασθενών στο σύστημα υγείας, είπε ο κ. Πατσαλή. Τα ασθενοφόρα και οι νοσηλευτές, πρόσθεσε, είναι αυτοί που θα προσφέρουν την αρχική φροντίδα στην περίπτωση ενός τροχαίου ή ενός επείγοντος περιστατικού. “Για αυτό και η σωστή αντιμετώπιση των περιστατικών αποτελεί τεράστια ευθύνη. Χρειάζεται αποτελεσματική οργάνωση, στελέχωση, υλικούς πόρους, άρτιο συντονισμό και πάνω από όλα σωστούς επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι με ζήλο θα υπηρετήσουν το θεάρεστο έργο της διάσωσης της ανθρώπινης ζωής”.Ακριβώς αυτά τα στοιχεία είναι που αποτέλεσαν τη βάση για την αποψινή βράβευση των άριστων επαγγελματιών υγείας, δήλωσε λέγοντας ότι το κλινικό έργο, η επιστημονικότητα, η εθελοντική προσφορά στην εκπαίδευση της προσονοκομιακής φροντίδας είναι που διέκριναν το έργο των βραβευθέντων, τους οποίους χαρακτήρισε “πρωταγωνιστές της βραδιάς”.Όμως κάθε μέρα εσείς και οι συνάδελφοι σας είστε κάτι πολύ πιο σημαντικό και ουσιώδες: οι πρωταγωνιστές της ζωής, συνέχισε. “Διότι χάριν σε όλους εσάς αμέτρητες ζωές έχουν σωθεί. Χάριν σε όλους εσάς πολλές προσευχές εισακούστηκαν. Χάριν σε όλους εσάς πολλές ελπίδες παρέμειναν και παραμένουν άσβεστες”.Εξού, είπε, και το βραβείο που παίρνουν σήμερα έχει ασήμαντη υλική αξία. Αυτό που συμβολίζει όμως, θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή, όπως είπε. Και αυτό είναι η αναγνώριση της προσπάθειας, της αγάπης, του μόχθου και της ευγνωμοσύνης που κρύβεται πίσω την φροντίδα που άοκνα παρέχετε σε όλους όσους την έχουν ανάγκη, κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα