Υπουργός Γεωργίας:«Σχέδια για μη περικοπές νερού στα νοικοκυρια, όμως..» (VID)

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες Κυριακή η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου, η οποία θα παραστεί  στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας όπου και αναμένεται να ενημερώσει μεταξύ άλλων  τους ομολόγους της για την συνεχιζόμενη ξηρασία στην Κύπρο και τα δυσμενή αποτελέσματα της μειωμένης βροχόπτωσης σε γεωργία, κτηνοτροφία και περιβάλλον.

Η κα. Παναγιώτου φιλοξενήθηκε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι  και είπε πως δεν θα γίνει απλά ενημέρωση αλλά  θα κληθεί η Επιτροπή να συνδράμει με τρόπο ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις για το τόσο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Ο πρώτος καύσωνας είναι γεγονός: Πιάνουμε 40αρια τις επόμενες μέρες

Υπάρχει όπως είπε μια σειρά από ιδέες και δεν είναι μόνο τα υφιστάμενα σχέδια μέσω της ΚΑΠ τα οποία αξιοποιούνται.  Θα πρέπει να σταθούμε αρωγοί δίπλα τους γεωργούς και σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις της Επιτροπής  για ένα θέμα που δεν αντιμετωπίζει μόνο η Κύπρος.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο θα υπάρξουν περικοπές στην παροχή νερού στα νοικοκυριά Κύπρο, η Υπουργός απάντησε «Είναι δύσκολη περίοδος. Οι προβλέψεις που κάναμε και τα σενάρια που έχουμε προγραμματίσει είναι για να μην έχουμε περικοπές νερού στα νοικοκυριά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε σπατάλες και να χρησιμοποιούμε το νερό απερίσκεπτα. Απαιτείται η χρήση του νερού με σύνεση».

Το νερό που λαμβάνουν τα νοικοκυριά είναι από την αφαλάτωση που καλύπτει περίπου το 70% των  αναγκών μας. Εμείς έχουμε στον προγραμματισμό μας και την κατασκευή άλλων μονάδων. Στα φράγματα έχουμε περίπου 44% κάλυψη και θα χρειαστεί να πάρουμε και από εκεί».
Μεταξύ άλλων η κα. Παναγιώτου μίλησε για το θέμα των πυρκαγιών και των πτητικών μέσων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα