Ο πρώτος καύσωνας είναι γεγονός: Πιάνουμε 40αρια τις επόμενες μέρες

Βροχές, σκόνη και ισχυροί άνεμοι στο μενού του καιρού για σήμερα και τις επόμενες μέρες. Ο πρώτος καύσωνας ωστόσο μας έρχεται τις πρώτες μέρες του Ιούνη. 

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Μιχάλης Μούσκος μετεωρολογικός λειτουργός ανέφερε ότι «η σκόνη φαίνεται να υπάρχει από την βόρεια Αφρική κυρίως από την περιοχή της Λιβύης», «ίσως να επηρεάσει την περιοχή μας κατά διαστήματα», «μέχρι την Πέμπτη θα έχει αποχωρήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξουν μεμονωμένες βροχές σήμερα το απόγευμα κυρίως στα ορεινά,

ίσως σε κάποια περιοχή του εσωτερικού αλλά και σε κάποιες βόρειες παράλιες.

Η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται για σήμερα είναι στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό γύρω στους 28 στα παράλια και 23 στα ψηλότερα ορεινά.

«Αύριο, Τετάρτη και Πέμπτη θα υπάρξουν μεμονωμένες βροχές το πρωί σε δυτικές περιοχές, ενώ το απόγευμα θα υπάρξουν κάποιες αναπτύξεις στα ορεινά και στο εσωτερικό», «η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 29 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό τρείς βαθμοί πιο κάτω από την μέση τιμή και 26 βαθμούς κελσίου στα παράλια», πρόσθεσε.

«Μία μικρή άνοδος των 2 βαθμών θα σημειωθεί την Παρασκευή».

Την επόμενη εβδομάδα ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ίσως ξεπεράσουμε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ερωτηθείς αν είναι πρόωρη αυτή η θερμοκρασία για αρχές Ιουνίου απάντησε ότι δεν θα την χαρακτήριζε πρόωρη υπενθυμίζοντας ότι πέρσι μέχρι μέσα Μάιου είχαμε για τρείς μέρες πάνω από 40 βαθμούς.

Τέλος ανέφερε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τις πυρκαγιές αφού η επόμενη βδομάδα προβλέπεται αρκετά δύσκολη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα