Αρμενία: Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών - Ζητούν παραίτηση πρωθυπουργού

Η αρμενική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε περισσότερους από 200 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που προσπαθούσαν να κλείσουν δρόμους στην πρωτεύουσα Γερεβάν για να διαμαρτυρηθούν για την επιστροφή στο Αζερμπαϊτζάν τεσσάρων εγκαταλελειμμένων χωριών στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

«226 πολίτες συνελήφθησαν επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν σε νόμιμες εντολές της αστυνομίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Εσωτερικών.

dir="ltr" lang="en">#UPDATE Armenia said on Monday police had detained more than 200 demonstrators demanding the resignation of Prime Minister Nikol Pashinyan over territorial concessions made to arch foe Azerbaijan.https://t.co/2jvWwimVxy pic.twitter.com/yBhchzuq1R

AFP News Agency (@AFP) May 27, 2024

Ένα κίνημα διαμαρτυρίας με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ Γκαλστανιάν το οποίο απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα σε αυτή τη χώρα του Καυκάσου αφότου η κυβέρνηση συμφώνησε να παραχωρήσει εδάφη στο Μπακού τα οποία ήλεγχε από τη δεκαετία του 1990.

Το καθεστώς του Πασινιάν παραμένει ακλόνητο απέναντι σε αυτή την πρόκληση, παρά τις προσπάθειες του Γκαλστανιάν να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού που ανήλθε στην εξουσία μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις το 2018.

Σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Αρμενία σε αυτό που ο Γκαλστανιάν παρουσιάζει ως «εθνική εκστρατεία ανυπακοής», σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Η Αρμενία επέστρεψε τέσσερα συνοριακά χωριά στο Αζερμπαϊτζάν την Παρασκευή σε ένα βασικό βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο αντίπαλων χωρών, οι οποίες έχουν πολεμήσει μεταξύ τους σε αρκετούς πολέμους.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία: 137 διαδηλωτές συνελήφθησαν – Ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Αρμενία, Εκατοντάδες, #45 Ζητούν,armenia, ekatontades, #45 zitoun