Μπανγκλαντές: Τους 10 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ρέμαλ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του κυκλώνα Ρέμαλ στο Μπανγκλαντές, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση σπιτιών ή τοίχων», δήλωσε ο Σοουκάτ Άλι αξιωματούχος της πόλης Μπαρισάλ όπου σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι. Οι τρεις άλλοι εντοπίστηκαν νεκροί σε γειτονικές περιοχές.

Τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι στο Μπανγκλαντές απομακρύνθηκαν από τις παράκτιες περιοχές, όπως και περισσότεροι από 150.000 άλλοι στην Ινδία, εγκαταλείποντας

τη δασώδη περιοχή Σούνταρμπανς όπου εκβάλλουν στον κόλπο της Βεγγάλης οι ποταμοί Γάγγης, Βραχμαπούτρα και Μέγκνα.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι μετρήθηκαν στα 111 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τον Μουχάμαντ Αμπντούλ Κάλαμ Μαλίκ αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές.

Σήμερα το απόγευμα, τοπική ώρα, ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα, όμως ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες εξακολουθούν να πλήττουν τις ακτές του Μπανγκλαντές.

«Εξακολουθεί να πέφτει ισχυρή βροχή λόγω του κυκλώνα, ενώ η ταχύτητα των ανέμων παραμένει υψηλή», πρόσθεσε ο Σοουκάτ Άλι.

Στην Κούλνα «ο κυκλώνας προκάλεσε ζημιές σε περισσότερα από 123.000 σπίτια από τα οποία περίπου 31.000 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της πόλης Χελάλ Μάχμουντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη αυτή.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Τσιταγκόνγκ, όπου «περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν στα καταφύγια λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ανέμων», διευκρίνισε ο τοπικός αξιωματούχος Τοφαέλ Ισλάμ.

Εξάλλου περισσότεροι από 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον Μπισουάναθ Σίκντερ επικεφαλής μηχανικό της μεγαλύτερης κρατικής εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί μόλις βελτιωθούν οι μετεωρολογικές συνθήκες», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - AFP 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπανγκλαντές, Ρέμαλ,bangklantes, remal