ΥΠΕΣ:"Πλήρης εμπιστευτικότητα για θέματα πολιτογράφησης"

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε σήμερα ότι η Βουλή έμαθε όσα έπρεπε να γνωρίζει σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογράφησης επενδυτών και ότι πολλές άλλες πληροφορίες θα δίδονται εμπιστευτικά στη Βουλή.

Ο κ. Χάσικος ρωτήθηκε σήμερα μετά το πέρας συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών για το θέμα του Σχεδίου Πολιτογράφησης Επενδυτών από τρίτες χώρες, και κλήθηκε να διευκρινίσει πιο λεπτομερώς σε τι ακριβώς συνίσταται και πώς κατανέμεται

το ποσό των 2, 5 δις. ευρώ που λέχθηκε ότι έχει εισρεύσει στην Κύπρο στη βάση αυτού του σχεδίου.

«Είχα πει εντός της συνεδρίας ότι δεν θα μιλήσω ξανά γι’ αυτό. Διότι, την προηγούμενη φορά που μίλησα κατ’ απαίτηση της Βουλής, είδα την επομένη στα ΜΜΕ ‘να παίζει’ αυτό το θέμα. Δεν θα ξαναμιλήσω λοιπόν. Η δική μου δουλειά, πρόσθεσε, είναι να προστατεύσω αυτό το πρόγραμμα και όχι να το διαφημίζω, ιδιαίτερα δε σε κόσμο που δεν είναι υποψήφιος αγοραστής" δήλωσε.

Είπε ακόμη ότι η Βουλή έμαθε όσα πρέπει να γνωρίζει. "Πολλά άλλα θα τους τα δίνω γραπτώς και εμπιστευτικώς, έτσι ώστε να μην έχουμε καμιά παρεξήγηση και για να μην τίθεται το ίδιο το πρόγραμμα σε κίνδυνο. Είναι γνωστό ότι πολλές χώρες είναι ανταγωνιστικές και πολεμούν το κυπριακό πρόγραμμα. Άρα, λοιπόν, τοις φρονίμοις ολίγα» κατέληξε.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα