Ερωτηματικά για τις ανταλλαγές ε/κ-τ/κ περιουσιών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών ενημερώθηκε σήμερα αναφορικά με το νομοσχέδιο για τέλη τα μεταβίβασης για αγοραπωλησίες ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα από Ε/Κ σε Ε/Κ.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Γιάννος Λαμάρης, έγινε ενημέρωση και δόθηκε κατάλογος των τελευταίων αγοραπωλησιών που έγιναν ενώ για τις ανταλλαγές ο κατάλογος θα δοθεί σύντομα.

Πρόκειται, είπε για εμπιστευτικό έγγραφο προσθέτοντας ότι δεν φαίνεται σε μαζικό επίπεδο να υπάρχει οτιδήποτε επιλήψιμο πέραν κάποιων ερωτηματικών που προκύπτουν όταν κάποιος σε μαζικό επίπεδο, σε συγκεκριμένη περιοχή των

κατεχομένων, αγοράζει, ανταλλάσσει με περιουσίες στις ελεύθερες περιοχές. “Θεωρούμε ότι εδώ πρέπει να είναι προσεκτικές οι υπηρεσίες του κράτους ώστε να μην γίνεται εκμετάλλευση των περιουσιών στα κατεχόμενα”, είπε.

Αν κάτι πρέπει να ψάξουμε είναι ότι οι ελληνοκυπριακές περιουσίες αγοράζονται στα κατεχόμενα στις τιμές που υιοθετεί ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών που σημαίνει ότι είναι σε καλό επίπεδο οι τιμές, αλλά δεν ξέρουμε οι ανταλλαγές σε τί επίπεδο γίνονται, σημείωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα