Υπάλληλοι της πρώην Λαϊκής διεκδικούν το ταμείο προνοίας

Το ταμείο προνοίας τους ζητούν από την Κυβέρνηση υπάλληλοι της πρώην Λαϊκής Τράπεζας που αποχώρησαν μετά τη συγχώνευση με την Τράπεζα Κύπρου, καθώς βάσει των όρων που είχαν συμφωνηθεί τότε το 22,5% του ταμείου θα καταβαλλόταν σε αυτούς εφόσον συμπληρώσουν το όριο συνταξιοδότησης, ενώ σε περίπτωση που ο δικαιούχος αποβιώσει

το ταμείο δικαιούται να διεκδικήσει η οικογένεια.

Το θέμα τέθηκε σε σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος σε δηλώσεις αναφέρθηκε σε μια “ενδιαφέρουσα αλλά και τραγική συζήτηση”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι δύο χρόνια μετά οι πρώην εργαζόμενοι στη Λαϊκή βρίσκονται στην ανεργία και αναμένουν ακόμα από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις έγγραφες δεσμεύσεις της.

“Δυστυχώς η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει καμία πρόθεση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που εγγράφως ανέλαβε, αλλά με νέα επιστολή του Υπουργού Οικονομικών προς τον Πρόεδρο της Βουλής ουσιαστικά αναιρεί, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις δεσμεύσεις” είπε.

Η Κυβέρνηση έχει “τεράστια ευθύνη” σημείωσε ο κ. Λιλλήκας, για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι.

Η Κυβέρνηση, υπέδειξε, εφόσον δεν μπορεί να τους διασφαλίσει ένα νέο επάγγελμα ή μια θέση εργασίας, οφείλει τουλάχιστον να υλοποιήσει εκείνα για τα οποία δεσμεύτηκε, που αποτελούν μέρος του ταμείου προνοίας που οι ίδιοι συνεισέφεραν ενόσω εργάζονταν.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που τους δόθηκαν “ώστε να πάρουμε την οδυνηρή απόφαση να φύγουμε από τις εργασίες μας”.

Συγκεκριμένα, είπε ότι τους έχει ήδη καταβληθεί ποσοστό 52,5% του ταμείου προνοίας, ενώ τους είχε δοθεί η υπόσχεση ότι το 22,5% θα τους καταβαλλόταν κατά τη συνταξιοδότηση ή σε περίπτωση που κάποιος απεβίωνε, η οικογένεια είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει αυτό το ποσοστό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ήδη συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης, ενώ υπάρχουν και δύο περιπτώσεις που ο δικαιούχος απεβίωσε. Συνολικά, 722 άτομα που ανήκαν στη Λαϊκή αποχώρησαν οικειοθελώς μετά τη συγχώνευση της με την Τράπεζα Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα