Υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής Νεολαίας από το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του το πρωί της Πέμπτης, προχώρησε στην υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής Νεολαίας η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετουσιώνει το σχέδιο της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση της νεολαίας σε πράξη.

Μέσω της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, καταγράφεται για πρώτη φορά, το όραμα της πολιτείας για τους νέους σε ένα έγγραφο πολιτικής, το οποίο δεσμεύει το κράτος στη λήψη μέτρων για υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων και προτεραιοτήτων σε οκτώ πεδία δράσης που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των νέων.

dir="ltr" lang="el">#Υπουργικό υιοθέτηση της Εθνικής Στρατηγικής Νεολαίας. Η ΕΣΝ μετουσιώνει το σχέδιο της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση της νεολαίας σε πράξη. pic.twitter.com/Qu7qCOVr2M

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) May 18, 2017

Η ύπαρξη της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, διασφαλίζει την ανάπτυξη συστηματικής δια-τομεακής συνεργασίας, με σκοπό τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και συντονισμό των ενεργειών του κράτους για την ενδυνάμωση των νέων στην Κύπρο.

Ο σχεδιασμός της Στρατηγικής αποτέλεσε προϊόν εκτενούς διαλόγου με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αλλά και τους ιδίους τους νέους. Επιδίωξή μας ήταν οι νέοι να τεθούν στο προσκήνιο και σε θέση προτεραιότητας αλλά κυρίως, να καταστούν βασικοί εταίροι στη χάραξη, υλοποίηση και παρακολούθηση των πολιτικών που τους αφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Sigma Live
Υιοθέτηση, Εθνικής Στρατηγικής Νεολαίας, Υπουργικό,yiothetisi, ethnikis stratigikis neolaias, ypourgiko