Texas τα κατεχόμενα–Οπλοφόροι μασκοφόροι&«χρυσοί» διαρρήκτες

Η χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, το θανατηφόρο δυστύχημα στον κατοχικό στρατό κατά το οποίο έχασε τη ζωή του 23χρονος στρατιώτης, η διάρρηξη γνωστού κοσμηματοπωλείου στην κατεχόμενη Λευκωσία, με τους δράστες να διαφεύγουν με δύο κιλά χρυσό, αλλά και η επίθεση εναντίον κτηνιάτρου από οπλοφόρους μασκοφόρους, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ψέματα», αναφέρεται στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του Σαντί Καζαφαναλί,

κτηνοτρόφου, και της «αρχής ηλεκτρισμού», μετά την απόφαση της να του διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Καζαφαναλί με ανακοίνωση του χθες απαντά σε ανακοίνωση της «αρχής» ότι του έχει διακοπεί η παροχή λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Ο Καζαφαναλί κατηγορεί την «αρχή» ότι λέει ψέματα και ότι έχει στα χέρια του τους πληρωμένους λογαριασμούς. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο νεαρού στρατιώτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη μεταφορά στρατιωτικού οπλισμού με στρατιωτικό όχημα, του οποίου ήταν ο οδηγός. Γράφει ακόμα ότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν οι δύο ηγέτες κατά τη χθεσινή συνάντηση τους και γράφει ότι ενώ ο κ. Ακιντζί ήταν πάντα αισιόδοξος στις δηλώσεις του χθες μιλούσε «με συννεφιασμένο ύφος».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι διαπραγματεύσεις», γράφει ότι δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών, με την ε/κ πλευρά να απορρίπτει πρόταση της τ/κ πλευράς να πραγματοποιηθεί συνάντηση εντός Ιουνίου στη Γενεύη. Αναφορά γίνεται και στην επίθεση με χρήση όπλων εναντίον 45χρονου κτηνοτρόφου στον κατεχόμενο Ποταμό του Κάμπου. Ο 45χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά. Γράφει ακόμα ότι η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης παράνομου πανεπιστημίου κατάφερε να νικήσει την τουρκική γυναικεία ομάδα «Φενέρμπαχτσέ» και να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κόπηκαν τα νήματα» χρησιμοποιεί τουρκική παροιμία για να αναφερθεί στη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών και στο αποτέλεσμα αυτής και γράφει ότι, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρο Αναστασιάδης παρουσίασε τις προτάσεις- όρους του, αλλά και ο κ. Ακιτνζί παρουσίασε τρεις προτάσεις. Αναφέρει ακόμα ότι όσο πλησιάζει το καλοκαίρι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αυξάνονται. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της αναφέρεται ενδεικτικά στις τιμές από κατεχόμενα σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι ένα λεπτό χρειάστηκαν οι ληστές για να αρπάξουν δύο κιλά χρυσού από γνωστό χρυσοχοείο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Η «αστυνομία» τους αναζητεί.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ακόμα ένα σκάνδαλο στην υγεία» γράφει ότι ακόμα ένα σκάνδαλο σημειώθηκε σε «δημόσιο» νοσοκομείο, αφού ασθενείς με διαβήτη και με προβλήματα οράσεως κατά τη θεραπεία τους μολύνθηκαν στα μάτια μετά και τη χρήση ενέσιμου σκευάσματος. Το «νοσοκομείο» σταμάτησε τη χρήση του φαρμάκου, ενώ το «υπουργείο υγείας» έχει ξεκινήσει έρευνα. Γράφει ακόμα ότι τρείς άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον κτηνίατρο Μουζαφέρ Χάλογλου έξω από το σπίτι του και πυροβολώντας τον προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Αλλού αναφέρει ότι ληστές σε ένα λεπτό μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο στην κατεχόμενη Λευκωσία και κατάφεραν να αρπάξουν χρυσό βάρους ενός κιλού και να εξαφανιστούν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Άσκοπη προσπάθεια», αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών στα πλαίσια των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού και γράφει ότι η συνάντηση δεν ήταν αποδοτική και δεν έδωσε θετικά αποτελέσματα. Αλλού γράφει ότι επέστρεψε σπίτι της η Μελίζ Ακτσάλ, η οποία κέρδισε την έφεση στο «ανώτατο» και αποφυλακίστηκε πριν εκτίσει την εννέα μηνών ποινής φυλάκισης, στην οποία καταδικάστηκε μετά που κρίθηκε ένοχη στην υπόθεση των παράνομων εκτρώσεων. Αναφορά γίνεται και στον θάνατο του στρατιώτη και γράφει ότι στο στρατιωτικό όχημα, επέβαιναν ακόμα δύο στρατιώτες, οι οποίοι όμως τραυματίστηκαν ελαφρά. Το «αρχηγείο» του κατοχικού στρατού έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα