Ομόνοια: Οι δραστικές αλλαγές που γίνονται σαρωτικές

Η μαύρη λίστα δημιουργήθηκε στην Ομόνοια από τις πρώτες μέρες που ακολούθησαν τη συμφωνία με τον Πάμπο Χριστοδούλου.

Ο Κύπριος τεχνικός ήξερε έτσι και αλλιώς σε μεγάλο βαθμό την ομάδα, άρα μπορούσε να κρίνει ότι ένας αριθμός παικτών δεν χωρούσαν στο πλάνο του, είτε λόγω ποιότητας είτε λόγω χαρακτηριστικών. Υπήρχε φυσικά και η... γκρίζα λίστα, με παίκτες για τους οποίους ο Χριστοδούλου ήθελε να σιγουρευτεί στην πορεία. Με τα χάλια της Ομόνοιας στο τελευταίο διάστημα, είναι λογικό η μαύρη λίστα να μεγάλωσε. Και εκεί που γινόταν λόγος για μίνιμουμ 8 προσθήκες, το κατώτατο

όριο έχει φτάσει την ντουζίνα. Άλλωστε είναι πασιφανές, ξέροντας το μοντέλο ομάδας του Κύπριου τεχνικού, ότι λίγοι μπορεί να έχουν θέση. Οι επόμενες μέρες θα αρχίσουν να διαλευκάνουν την εικόνα των αποδεσμεύσεων, με τις προβλέψεις να θέλουν τους αποχωρήσαντες να ισοψηφούν και ίσως να ξεπερνούν τους παραμένοντες. Πολλά θα ήταν απλά, αν δεν υπήρχαν στη μέση συμβόλαια για άλλον έναν χρόνο, αφού πάγια πρακτική της περασμένης χρονιάς ήταν διετή συμβόλαια (υπάρχουν σε κάποια ρήτρες και σε άλλα όχι) για τους περισσότερους. Τη διαφορά στη νέα χρονιά θα την κάνουν οι νεοαφιχθέντες. Αυτοί που θα προσθέσουν στον μικρό αλλά γερό κορμό (παίκτες 11άδας ή πρώτες επιλογές από τον πάγκο) που θα μείνει από φέτος. Στην εξίσωση θα μπει φυσικά και ο ρόλος των υπόλοιπων ντόπιων που θα δώσουν και βάθος. Οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο από την επίσημη Ομόνοια, αλλά υπάρχουν κάποια αδιαμφισβήτητα δεδομένα. Η Ομόνοια δεδομένα χρειάζεται σήμερα έναν ανασταλτικό ποδοσφαιριστή, έναν τουλάχιστον σέντερ μπακ, έναν κεντρικό επιθετικό και δύο ακραίους επιθετικούς μέσους. Τα κενά υπάρχουν ακόμη και με ολόκληρο το υφιστάμενο ρόστερ.

Άρχισε από πίσω
Οι πρώτες πάντως κινήσεις του Χριστοδούλου είναι να χτίσει από την άμυνα, εκεί που υπέφερε η Ομόνοια φέτος και όχι μόνο. Ήδη αποκτήθηκε ένα αριστερό μπακ (Καντέ), υπάρχει πρόθεση να έρθει άλλο ένα, ενώ είναι πολύ κοντά σε δεξιό (Τζαΐλσον) αφού μένουν οι υπογραφές. Τα μπακ πρέπει να ξέρουν καλά το διπλό παιχνίδι. Και να αμύνονται και να επιτίθενται. Ο Σοϊλέδης ας πούμε ήταν καλός επιθετικά, υστερούσε όμως στην ανασταλτική δουλειά. Δεδομένο ότι θα έρθει τουλάχιστον άλλος ένας στόπερ (άρα μίνιμουμ δύο), ενώ είναι πολύ έντονες ο προσπάθειες να αποκτηθεί το συντομότερο τερματοφύλακας. Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άφιξη μέσου τις επόμενες μέρες (ίσως και μαζί με τον προπονητή). Είπαμε, εξάρι θα έρθει βρέξει χιονίσει, αλλά υπάρχει σκέψη και για 2ο κεντρικό μέσο. Ο Πάμπος θέλει δύο παίκτες που να τρέχουν, να κόβουν, να είναι δυνατοί στην προσωπική μονομαχία, αλλά και να συμμετέχουν δραστικά στην οργάνωση, έτσι ώστε να μπορούν και να ανταποκριθούν αν η Ομόνοια χρειαστεί να παίξει με δύο φορ. Στις ομάδες του Πάμπου υπάρχει πάντα ο βασικός οργανωτής αλλά, αν παραδειγματιστούμε από τις περιπτώσεις Μπεμπέ και Σόουζα, ο κουμανταδόρος πρέπει να βγάζει και μαρκαρίσματα. Στοιχείο που δεν διαθέτει ο Κλέιτον. Στην εξίσωση (όλου του ρόστερ) θα μπουν γενικά και άλλα στοιχεία. Ύψος, ηλικία (π. χ τα δύο στόπερ είναι στα 35 τους), κουλτούρα και κρίση στην υπόθεση βάθος. Πιθανολογείται και απόκτηση Κύπριου, με τον Οικονομίδη να είναι στα υπόψη. Πολλά μπορούν να λεχθούν, εικασίες είναι εύκολο να γίνουν. Τα δεδομένα, όμως, είναι ξεκάθαρα. Οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές, γιατί επιβάλλονται μετά την περσινή χρονιά. Αλλαγές σε ποσότητα, στυλ, νοοτροπία και αγωνιστική προσέγγιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα