«Ξήλωμα» παγκύπριου server παράνομων στοιχημάτων

ΣΟΒΑΡΟ πλήγμα στον παράνομο τζόγο, αλλά και σημαντική επιτυχία της Αστυνομίας, στην προσπάθειά της για πάταξη του φαινομένου αυτού, αποτελεί ο εντοπισμός χθες κεντρικού εξυπηρετητή (server), ο οποίος συνδεόταν με πρακτορεία στοιχημάτων σε όλη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατόπιν αξιολόγησης μαρτυρικού υλικού που λήφθηκε από την Αστυνομία μετά από έρευνα σε πρακτορείο στοιχημάτων στη Λάρνακα, το περασμένο Σάββατο, εντοπίστηκε ηλεκτρονική

διεύθυνση (ΙΡ address), μέσω της οποίας γινόταν η αποδοχή ιπποδρομιακών στοιχημάτων και στοιχημάτων για κυνοδρομίες.

Εξασφαλίστηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, βάσει του οποίου διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση ήταν εγκατεστημένη σε διαμέρισμα 40χρονου, στη Λάρνακα.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων Αρχηγείου μετέβησαν χθες στο εν λόγω διαμέρισμα, όπου διενήργησαν έρευνα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, μεταξύ άλλων, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μια κάρτα μνήμης.

Από τον προκαταρκτικό έλεγχο του ενός από τους τρεις υπολογιστές που κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν συνδεδεμένος εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ήλεγχε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών πρακτορείων στοιχημάτων σε όλη την Κύπρο, ως διαχειριστής.

Ο 40χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα