Κηδεία για τη Ρόμα, τα "χρειάστηκε" η Σέλτικ

Η Πόρτο απέδρασε με το διπλό απ' το "Ολίμπικο", επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 της Ρόμα, η οποία αγωνίστηκε για περισσότερο από 40 λεπτά με 9(!) λόγω των ανόητων αποβολών των Ντανιέλε ντε Ρόσι και Έμερσον. Πρόκριση με δύο νίκες για την Μονακό, τα "χρειάστηκε" η Σέλτικ κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφησε "ανοιχτούς λογαριασμούς" ενόψει της ρεβάνς, με τη Ρόμα να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Οι "τζιαλορόσι" μπήκαν δυνατά στον

αγωνιστικό χώρο και έδειξαν απ' τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις του, χάνοντας μία καλή ευκαιρία στο 2ο λεπτό με τον Ράτζα Ναϊνγκολάν, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας απομάκρυνε την μπάλα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 8' με κεφαλιά του Φελίπε, ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία του εις βάρος τους γκολ, αλλά δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Κασίγιας. Μοναδική στιγμή που ο Ισπανός χρειάστηκε να δείξει την κλάση του ήταν στο 37', όταν αρνήθηκε το γκολ σε πλασέ του Μοχάμεντ Σαλάχ απ' το ύψος του πέναλτι, ύστερα από γύρισμα του Έντιν Τζέκο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους, καθώς στο 40ό λεπτό ο Ντανιέλε ντε Ρόσι αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για "εγκληματικό" μαρκάρισμα πάνω στον Μάξι Περέιρα. Η ιταλική ομάδα μπήκε αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά στο 50' ο Έμερσον Παλμιέρι μιμήθηκε τον Ντε Ρόσι και είδε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χέσους Κορόνα. Η δεύτερη αποβολή επηρέασε ψυχολογικά τους "τζιαλορόσι", οι οποίοι έδειξαν να τα ξεμένουν από δυνάμεις και... πίστη στην ανατροπή. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (73'-75') με τους Μιγκέλ Λαγιούν και Κόρονα, με τον Βόιτσεχ Στσέζνι να φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ των Πορτογάλων. Τα τελευταία λεπτά αποδείχθηκαν μία τυπική διαδικασία, με τους "δράκους" να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους ομίλους του Champions League.

Ρόμα: Στσέζνι, Ζουάν, Πέρες, Μανωλάς, Ναϊνγκολάν, Παρέδες, Στρούτμαν, Ντε Ρόσι, Περότι, Τζέκο, Σαλάχ.

Πόρτο: Κασίγιας, Περέιρα, Μαρκάνο, Άλεξ, Φελίπε, Χερέρα, Αντρέ, Ντανίλο, Οτάβιο, Σίλβα, Κορόνα.

Η νίκη μέσα στο "Μαδριγάλ" με 2-1 έδινε τη δυνατότητα στη Μονακό να μπει με... φόρα στον αγωνιστικό χώρο, επιδιώκοντας να ελέγξει τα ηνία του αγώνα απ' τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, μόλις ο Ζερμέν είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και να εξανεμίσει τις ελπίδες πρόκρισης της Βιγιαρέαλ, αλλά την σπατάλησε. Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά ο Σέρχιο Ασένχο σ' αρκετές περιπτώσεις είπε "όχι" με εξαιρετικές αποκρούσεις.

Στο 37ο λεπτό, ο Σάντος Μπόρε θα μπορούσε να αναπτερώσει τις ελπίδες της ισπανικής ομάδας, όμως δεν κατάφερε να νικήσει σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Ντάνιελ Σούμπασιτς, ενώ στη συνέχεια ο Ζέφερσον απομάκρυνε σε κόρνερ. Εν αντιθέσει με το πρώτο, το δεύτερο ημίχρονο οι ευκαιρίες έρχονταν με το.. σταγονόμετρο. Η Μονακό διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ της -συνολικό- σκορ, έκλεισε τους χώρους και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο απ' την "φλύαρη" επιθετικά Βιγιαρεάλ. Μάλιστα, στο 90ό λεπτό ο Φαμπίνιο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε τη νίκη στους Μονεγάσκους, οι οποίοι προκρίθηκαν στους ομίλους με δύο νίκες.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ζέμερσον, Σιντιμπέ, Ράγκι, Γκλικ, Ντιράρ, Μπερνάρντο, Μπακαγιόκο, Λεμάρ, Ζερμέν.

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γκασπάρ, Άνχελ, Μουσάκιο, Ρουίθ, Τριγκέρος, Καστιγιέχο, Σοριάνο Ρ., Σοριάνο Μπο, Πάτο, Μπορέ.

Τα αποτελέσματα των πλέι οφ

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Σέλτικ (Σκωτία) 2-0 [2-5]

(20' Μπεν Σαχάρ, 48' Χόμπαν)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-2 [0-2]

(7' Ντούρις, 64' Ματέου - 17' Μισιτζάν, 90' Κεσέρου)

Μονακό (Γαλλία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-0 [2-1]

(90' πεν. Φαμπίνιο)

Ρόμα (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 0-3 [1-1]

(8' Φελίπε, 73' Λαγιούν, 75' Κορόνα)

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1 [2-0]

(90' Κίχαρτσικ - 19' Μπένσον)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Κοπεγχάγη (Δανία) [0-1]

Ροστόφ (Ρωσία) - Άγιαξ (Ολλανδία) [1-1]

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) [3-1]

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) [1-1]

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Στεάουα (Ρουμανία) [5-0]

Keywords
Τυχαία Θέματα