ΑΕΛ: Έρχεται σήμερα ο Ντουκένς Ναζόν

Ο Αϊτινός με γαλλικό διαβατήριο θα αντικαταστήσει τον Μπενγκούι στην ΑΕΛ
---------------------------------------------------------------------------------

Οι εξελίξεις τρέχουν στην ΑΕΛ, όσον αφορά τον προγραμματισμό. Η λεμεσιανή ομάδα ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Γιώργου Γεωργιάδη και σήμερα φθάνει στην Κύπρο ο Αϊτινός, με γαλλικό διαβατήριο, Ντουκένς Ναζόν,

για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Πέδρο Μπενγκούι. Και αυτό γιατί ο Αγκολέζος επιθετικός, αν και βρίσκεται στην Κύπρο για περίπου έναν μήνα, δεν έχει μείνει ακόμη ελεύθερος από την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν (Μπενφίκα Λουάντας). Γι' αυτό άλλωστε η διοίκηση της ΑΕΛ δεν έχει ζητήσει μέσω της ΚΟΠ την μπλε του κάρτα.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, βλέποντας ότι δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του τον Μπενγκούι και με τη μετεγγραφική περίοδο να οδεύει προς το τέλος της, αποφάσισε να φέρει στην Κύπρο τον Ναζόν, για να περάσει από τις εξετάσεις και, αν όλα πάνε καλά, να αποκτηθεί αντί του Αγκολέζου. Ο Ναζόν είναι 22 χρονών (07/04/94) επιθετικός, που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της γραμμής κρούσης. Πέρσι αγωνίστηκε στη Λαβάλ Γαλλίας, μετρώντας 3 γκολ σε 14 συμμετοχές (3 βασικός, 11 ως αλλαγή), ενώ πήρε μέρος και στο φετινό Κόπα Αμέρικα με την Εθνική Αϊτής. Ο Ναζόν θα συνέχιζε την καριέρα του στην Τοντέλα, όμως κόπηκε στις ιατρικές εξετάσεις, όπως είχε ανακοινώσει η πορτογαλική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τον Γεωργιάδη, αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές και τις εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και αφού τον είδε σε κάποιες προπονήσεις ο Πάμπος Χριστοδούλου, υπέγραψε χθες το συμβόλαιό του με τη λεμεσιανή ομάδα και αποτελεί τη 17η μετεγγραφή της το φετινό καλοκαίρι. Λογικά ο 28χρονος ακραίος επιθετικός θα ξεκινήσει να υπολογίζεται από τον προπονητή του μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Απ' εκεί και πέρα, στην ΑΕΛ περιμένουν να φθάσει στα γραφεία της ΚΟΠ η μπλε κάρτα του Κέβιν Λαφράνς για να αποκτήσει και αυτός το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ ακόμα δεν έχει ζητηθεί να σταλεί η μπλε κάρτα του Λούκας Ντε Σόουζα, αφού δεν λύθηκε το θέμα με τις απαιτήσεις του μάνατζέρ του. Θυμίζουμε ότι, ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών με την ΑΕΛ, μόλις απέκτησε πορτογαλικό διαβατήριο, ο μάνατζέρ του ζήτησε να τροποποιηθεί η συμφωνία και να υπογραφεί νέο συμβόλαιο ενός έτους. Η ΑΕΛ δεν το δέχθηκε και το όλο θέμα αναμένεται να λυθεί άμεσα, αφού ήδη ήρθε στην Κύπρο ο Αλεχάντρο και αναμένεται ότι θα τα βρει με τη διοίκηση της λεμεσιανής ομάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκίνησε η προετοιμασία για τη Δόξα, κι όλοι ελπίζουν ότι το Σάββατο στο «Μακάρειο» οι «κίτρινοι» θα πάρουν ακόμη μια νίκη, που είναι και το ζητούμενο. Ακολουθεί η διακοπή και, μέχρι τον αγώνα με τον Εθνικό στο «Τσίρειο», η ΑΕΛ θα είναι άλλη ομάδα, αφού οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν τελευταίοι (Μπουένο, Σαβανέ, Τζούνιορ, Σαρκί, Παπάνγκο, Γεωργιάδης) θα έχουν τον χρόνο για να φθάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, ενώ και η ΑΕΛ σαν ομάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερη ομοιογένεια. Ταυτόχρονα υπάρχουν και οι Αϊρόσα, Λαφράνς και Σόουζα που δεν αγωνίσθηκαν στην πρεμιέρα για διάφορους λόγους, οι οποίοι πολύ σύντομα θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους και οι ποιοτικές επιλογές θα αυξηθούν ακόμα πιο πολύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα