Ανεστάλη διάταγμα έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας (vid/pιc)

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, σε αναστολή της εκτέλεσης του διατάγματος έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας, που διαμένει στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού, προχώρησε η Τράπεζα.

Δεν θα ξεσπιτωθεί τελικά η μονογονεϊκή οικογένεια στη Λεμεσό. Σε αναστολή του διατάγματος έξωσης προχώρησε η Τράπεζα.

Ως εκ τούτου η οικογένεια θα παραμείνει στο σπίτι που διατηρεί.

Με στόχο να αποτρέψουν την έξωση μονογονεϊκής οικογένειας,

που διαμένει στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού, συγκέντρωση έξω από το σπίτι πραγματοποίησαν το πρωί, το Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις, εκπρόσωποι μονογονεϊκών οικογενειών και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Παρόντες και εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ.

Η #EDON στο πλευρό οικογένειας στη Λεμεσό που εκποιείται το σπίτι της. Αποτροπή εκποίησης από το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις. #Cyprus pic.twitter.com/ngtrYoxExf

— EDON (@ccedon) 15 Φεβρουαρίου 2017

Η αξία του ακινήτου ξεπερνά τις 300 χιλιάδες ευρώ, ενώ τα οφειλόμενα είναι 70 με 80 χιλιάδες ευρώ. Αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης του διατάγματος έξωσης κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, Χρίστος Πουντζιουρής.

Ο κ. Πουντζιουρής διερωτήθηκε γιατί η Τράπεζα δεν πωλεί χωράφια του αποβιώσαντος συζύγου για να εισπράξει τα οφειλόμενα.

Καταγγέλλει, εξάλλου, ότι η Τράπεζα, με τοκογλυφικό, κατά την έκφρασή του, επιτόκιο της τάξης του 12%, χρέωσε δέκα χιλιάδες ευρώ, στους τελευταίους δέκα μήνες.

Μαζικές κινητοποιήσεις φέρνει η πρόθεση εκτέλεσης δικαστικού διατάγματος για έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στην Λεμεσό.

Αντιδράσεις καταγράφονται τόσο από το Κίνημα Ενάντια στις εκποιήσεις όσο και από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών, που θα βρεθούν αύριο έξω από την εν λόγω οικία.

Στήριξη από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων

Με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, αναφέρει ότι "έχουμε κατ' επανάληψη ζητήσει την αντιμετώπιση του προβλήματος των εκποιήσεων κατοικιών μονογονεϊκών οικογενειών, οι οποίες θα βρεθούν στους δρόμους, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα από το κράτος. Σημειώνουμε ότι οι πλείστες μονογονεϊκές οικογένειες απότελούνται από γυναίκες και παιδιά και τα περισσότερα ενυπόθηκα χρέη αφορούν δάνεια συζύγων για τα οποία η Νομοθεσία δεν προβλέπει καμία λύση για το ποιος αναλαμβάνει αυτά".

Καλούν άλλωστε τον Υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και την Επίτροπο Ισότητας, ως προϊστάμενη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, να προχωρήσουν σε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, με την κατάθεση προστατευτικής Νομοθεσίας, η οποία να προστατεύει τη μητέρα και τα παιδιά, για δάνεια των συζύγων.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Ενάντια στις εκποιήσεις αναφέρει:

"Η πρόθεση εκτέλεσης δικαστικού διατάγματος έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας στη Λεμεσό αποτελεί για το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις μια εντελώς απαράδεκτη και αισχρή πράξη ιδιαίτερα όταν η μητέρα και το παιδί της έχουν σαν μοναδικό πόρο επιβίωσης μια σύνταξη χηρείας των 500 ευρώ το μήνα.

Η παρούσα υπόθεση αποδεικνύει ότι οι διαβεβαιώσεις τόσο των τραπεζών όσο και των κυβερνόντων ότι δεν θα γίνονταν εκποιήσεις της πρώτης κατοικίας ήταν απλά κούφια λόγια. Επιβεβαιώνει επίσης αυτό που το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις πάντοτε υποστήριζε : Ότι δηλαδή οι νόμοι που πέρασαν όχι μόνο δεν προσφέρουν προστασία στους δανειολήπτες αλλά προωθούν τα συμφέροντα των ίδιων των τραπεζών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στις εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργανώνει το Κίνημα μας δημιουργώντας με αυτό το τρόπο μιαν ασπίδα προστασίας στην οικογένεια που κινδυνεύει να μείνει στους δρόμους. Όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγη .

Ώρα για δράση. Συγκέντρωση την Τετάρτη 15.2.2017 η ώρα 8.30 π.μ έξω από το εκκλησάκι της αγίας Βαρβάρας (Αμαθούντα)

Η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών:

"Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών βρίσκεται δυναμικά στο πλευρό της μονογονεϊκής οικογένειας που διαμένει στον Άγιο Τύχωνα και απειλείται με έξωση.

Είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου για έξωση μονογονεϊκής οικογένειας.

Πρόκειται για μία υπόθεση, όπου αντικατοπτρίζει την αναλγησία του κράτους, που έδωσε το δικαίωμα στις τράπεζες να προχωρούν σε έξωση.

Αύριο, Τετάρτη στις 9.00, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης και μέλη του Κινήματος θα βρεθούν στο πλευρό της μονογονεϊκής οικογένειας, ώστε να αποτραπεί η έξωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα